'Bayern zet Geertruida uit het hoofd en richt pijlen op oude bekende van Tuchel'

26 augustus 2023, 12:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Lutsharel Geertruida lijkt niet langer de voornaamste kandidaat om Benjamin Pavard op te volgen bij Bayern München. Volgens verschillende media hoopt Thomas Tuchel een oude bekende uit zijn Chelsea-tijd naar Beieren te halen in de persoon van Trevoh Chalobah (24).

Afgelopen seizoen kwam Chalobah tot 34 wedstrijden in alle competities namens Chelsea, maar deze jaargang heeft de nieuwe trainer Mauricio Pochettino nog geen beroep op hem gedaan. Onder Tuchel was hij wel geregeld basisspeler bij The Blues. Tuchel zou daarom hopen op een hereniging in Zuid-Duitsland. De speler zelf staat volgens journalist Florian Plettenberg van het Duitse Sky zeker open voor een hernieuwde samenwerking met Tuchel. Bayern zou inzetten op een huurdeal, maar dat lijkt voor Chelsea geen optie. Die club zou hem gezien de enorme uitgaven die de afgelopen transferperiodes werden gedaan liever permanent zien vertrekken.

Artikel gaat verder onder video

In een vervolgbericht op X legt Plettenberg uit waarom Bayern afziet van de komst van Geertruida, die eerder een zeker lijkende transfer naar RB Leipzig in het water zag vallen. "Hij is besproken door de directie van Bayern maar op het moment niet hot", schrijft de Duitser. "Geen concrete gesprekken en geen onderhandelingen met Feyenoord op dit moment", vervolgt Plettenberg. Feyenoord zou een prijskaartje van dertig miljoen euro plus bonussen om de nek van de drievoudig international hebben gehangen. Bovendien zou de landskampioen geen heil zien in een tijdelijke overstap op huurbasis.

Ondertussen is Pavard nog altijd niet vertrokken. De Fransman hoopt op korte termijn over te stappen naar verliezend Champions League-finalist Internazionale. In de hoop een transfer te forceren meldde de wereldkampioen van 2018 zich eerder deze week zelfs 'ziek' af voor de training van zijn huidige werkgever. Mocht het met Bayern niet tot een akkoord komen over de komst van Pavard, dan denkt Internazionale naar verluidt aan Perr Schuurs, die afgelopen seizoen een prima debuutjaar kende in het shirt van Torino.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi zo . Wat ik al eerder zei denk ik dat het voor hem zelf ook beter is om te blijven . De cl ervaring pakken ,en dan de stap maken . De stap ineens van de eredivisie naar de top is te groot . Daar hebben al veel spelers zichzelf overschat op dat gebied .

Kuipje1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met een goed jaar in de CL en de Eredivisie is de kans groot dat hij voor het dubbele weggaat

Kuipje1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tuurlijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen