'FC Barcelona en Manchester City akkoord over huurtransfer met optie tot koop'

23 augustus 2023, 15:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Barcelona lijkt op zeer korte termijn zaken te gaan doen met Manchester City. De kampioen van Spanje neemt volgens diverse media de Portugese verdediger João Cancelo (29) op huurbasis over van de treble-winnaar van afgelopen seizoen en heeft daarbij tevens een optie tot koop bedongen.

Bij Barcelona lijkt Cancelo zich in eerste instantie op de rechtsback-positie te moeten gaan richten, aangezien de Catalanen daar nog onderbezet waren. Afgelopen seizoen speelden onder meer Jules Koundé, Ronald Araújo en Sergi Roberto regelmatig aan de rechterkant van de defensie, maar zij zijn van nature centrale verdedigers (Koundé, Araújo) of zelfs middenvelder (Sergi Roberto) van beroep.

Artikel gaat verder onder video

Zodra beide clubs groen licht hebben gegeven reist de Portugese verdediger zo snel mogelijk af naar Barcelona om de laatste plooien van zijn tijdelijke overstap glad te strijken, zo weet Fabrizio Romano. Dat zou zelfs komende donderdag al het geval kunnen zijn, meldt de Italiaanse transfergoeroe op X. Mocht de samenwerking wederzijds bevallen, dan kan Barcelona Cancelo na dit seizoen middels een koopoptie definitief overnemen van The Citizens, al is de hoogte van de overeengekomen transfersom nog niet uitgelekt.

Cancelo staat sinds 2019 onder contract bij Manchester City, dat destijds 65 miljoen euro neertelde om hem over te nemen van Juventus. Nadat hij jarenlang een vaste waarde in de defensie was, besloot City hem in de winterstop van het voorbije seizoen te verhuren aan Bayern München. Met die club legde hij beslag op de Duitse landstitel, maar strandde hij in de kwartfinale van de Champions League uitgerekend tegen Manchester City. Cancelo is niet de eerste speler die Manchester City deze zomer voor Barcelona verruilt. Eerder namen de Catalanen Ilkay Gündogan (32) transfervrij over van de Engelse grootmacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Barcelona zal ook wel Uitstel van betaling hebben gevraagd Voor het aan trekken van João Cancelo Als manchester hem gekocht heeft voor 65 miljoen ik denk dat Barcelona zo ongeveer 70 voor neer moet tellen Ze hebben geen geld kas leeg bij Barcelona

CRDT
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je denkt dat hij meer waard is geworden nadat hij (inmiddels 2x) is verhuurd? Lijkt me sterk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen