Feyenoord loopt na een speelronde al achter op concurrenten; hoofdrol voor arbitrage

13 augustus 2023, 16:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

 Feyenoord heeft zondag in de eerste speelronde zeer kostbaar puntverlies geleden. In De Kuip kwam de formatie van Arne Slot niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Het was een zware wedstrijd voor de Rotterdammers, die al na 25 minuten een rode kaart kregen. Dat mag echter niet als het enige excuus voor de remise worden gebruikt, want Feyenoord speelde allesbehalve een goede wedstrijd. 

Feyenoord-trainer Arne Slot besloot twee wijzigingen door te voeren in zijn basisopstelling ten opzichte van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (0-1 verlies). De belangrijkste wijziging was het verkiezen van Bart Nieuwkoop, die deze week pas gepresenteerd werd als speler van Feyenoord, boven Marcus Pedersen. Het werd op z’n zachtst gezegd een bijzondere rentree in De Kuip voor de rechtsback.  Nieuwkoop begon veelbelovend aan het duel met Fortuna Sittard, want hij was in de uiterst slordige openingsfase van het duel één van de meest gevaarlijke spelers aan de kant van Feyenoord. Dat kwam vooral door zijn aanvallende acties, want meermaals zorgde de verdediger met voorzetten voor gevaar voor de goal van de Limburgers. 

Artikel gaat verder onder video

Van die dreiging van Nieuwkoop kon de formatie van Arne Slot vroeg in de eerste helft al geen gebruik meer maken, want de rechtsback kreeg een directe rode kaart na een charge op Iñigo Córdoba. In eerste instantie gaf scheidsrechter Rob Dieperink een gele kaart, maar nadat VAR hem de videobeelden liet zien besloot hij Nieuwkoop met rood van het veld te sturen. Een gigantische tegenvaller voor Feyenoord, dat het tot die rode kaart sowieso lastig had. De ploeg van Arne Slot was slordig aan de bal en Mats Wieffer was daar het beste voorbeeld van. De middenvelder was in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV al matig en maakte ook tegen de Limburgers een slechte indruk. 

De rode kaart zorgde ervoor dat Arne Slot ging ingrijpen, want de oefenmeester moest zijn systeem aanpassen. Ramiz Zerrouki werd het slachtoffer van de rode kaart van Nieuwkoop. Hij werd vervangen voor Thomas Beelen, die centraal achterin kwam te spelen. Dat gebeurde vlak voor de rust, waarna Arne Slot tijdens de thee een kwartier de tijd had om de boel goed neer te zetten. Het hielp niet mee dat Feyenoord moet tien man op het veld stond, maar de Stadionclub kwam zelf ook zeer matig voor de dag. Te veel spelers van de regerend landskampioen haalden het gewenste niveau simpelweg niet. Er zat weinig energie in Feyenoord, dat een veel te laag baltempo hanteerde tegen de bezoekers uit Sittard. 

Toch leek Feyenoord in de tweede helft de uitgelezen kans te krijgen om terug te komen in de wedstrijd, toen Dieperink  na een overtreding op Gimenez naar de strafschopstip wees. Echter, kwam ook in deze situatie VAR aan de lijn. De overtreding op de Mexicaan vond buiten het strafschopgebied plaats, waardoor de strafschop werd teruggedraaid. Bij Feyenoord dacht men dan wél aan een rode kaart, maar het blijft ‘slechts’ bij geel. 

In de slotfase zette het tiental Feyenoord alles op alles om de drie punten binnen te halen. Slot liet spits Ayase Ueda debuteren en zette hem naast Gimenez in de punt van de aanval. Het leverde Feyenoord echter niets op. De grootste kans was nog voor de bezoekers uit Limburg, nadat Justin Bijlow uitgleed. Beelen voorkwam op de doellijn ternauwernood een late overwinning voor Fortuna Sittard. Ondanks dat is het voor Feyenoord een zeer vervelende start van het seizoen. Net als vorig jaar komt het in eigen huis niet langs Fortuna Sittard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slot de nieuwe van Bommel, bah!

Jan Hendriksen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Feyenooit havenslaven gaan gewoon weer meedoen om plek 4/5 dit seizoen, en daar mogen ze gewoon tevreden mee zijn!

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gedraag je klein jong !

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig moet jij na het weekend weer terug de kelder in van je vrouw 🤦🏻‍♂️

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klantenservice wat doe jij daar nu uit dan ga eens gauw terug voor jou vrouw thuis komt

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@hijreageertaltijd Op date met die van jou. Heb haar aanbevolen een beter slot te installeren voor de kast waar jij doordeweeks in zit.

Molenwheer FC
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eindelijk een einde aan die zelfpijperij in de media. Feyenoord lijkt nog helemaal in niks op het kampioenselftal van vorig jaar.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is pas de eerste wedstrijd, PSV won volgens mij de titel nadat ze de eerste wedstrijd verloren van de Graafschap. Het is wel echter vrij pijnlijk om in de eerste wedstrijd tegen een degradatie kandidaat punten te verliezen. De selectie van Feyenoord is wederom niet beter dan die van PSV en Ajax net als vorig jaar (al wonnen ze toen de titel).

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Welke jaar was dat ook alweer?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Scheidsrechter Dieperink vind ik een goeie. Moet effe nog wennen aan een kale scheids, maar verder goede beslissingen. Wat Ajax meemakte afgelopen seizoen krijgt Feijenoord nu op zijn bord. Als die Kroaat niet komt dan is Feijenoord toch een middelmatige ploeg, zwak in de opbouw, zwak middenveld, vleugellam.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De scheidsrechter geeft geen Rood De Ondeskundige VAR grijpt in en die stelt rood. Daar komt bij de er een duidelijke strafschop voor Feyernood onthouden wordt en ook rood had moeten worden. De KNVB is super slecht bezig en daar zitten alleen maar zeer ondeskundige mensen met een grote mond. Dacht dat we een nieuwe weg in zouden gaan. Protesteren tegen de scheids meteen geel, spelbederf tijd erbij. Onnodig neervallen tijd erbij, en meer van die nieuwe regels. Totaal niets van gebeurt dus een slappen scheids en KNVB. Heb wedstrijden gezien in België en Duitsland en daar was er keurig 10 min bij eerste helft en 10 2e helft, daar doen ze wel wat hier de KNVB voorgesteld heeft. Wordt tijd dat al die oude zakken in Zeist heel snel opzouten die kunnen er totaal niets van mevrouw van Leeuwen. Doet er niet toe dat Feyenoord zeer slecht was en ook een verkeerde opstelling maar die scheidsrechter is niet in staat of rijp om zulk soort wedstrijden te fluiten, goed voor de pupillen maar niet voor de eredivisie. Idem assistenten en VAR. Doet niets af aan het gelijkspel. Feyenoord haalt zeker het niveau van vorig jaar niet zoals ik ook van PSV en AJAX vind wel van AZ die goed speelde.

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vervelende dag jongé. Rood 100% strafschop no way was er buiten maar moeilijk te zien met een paal voor je neus. Rood voor de verdediger, goed kijken liep een verdediger nog mee.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe kun je een penalty geven, als het buiten de 16 was 😂

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gefeliciteerd mensen die hier blij van worden . Heb het moment van rood niet gezien . Maar mijn zoon en mensen die de herhaling wel zagen . Zeiden dat het niks was . Daarna was het alles of niks voor feyenoord . Met bijna ali als matchwinnaar . Valse start maar 33 wedstrijden te gaan . Hopelijk zonder dieperink .

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wacht als Feyenoorder de wedstrijd niet gezien? :o Maar als er mensen zijn die vonden dat de rode kaart onterecht was vraag ik me toch af wat ze hebben gezien. En ik zeg dit niet als Feyenoord-hater/Ajax supporter want zo vond ik ook dat Fortuna gewoon een rode kaart had moeten krijgen. Dieperink heeft eigenlijk niet heel veel fout gedaan om eerlijk te zijn al snap ik dat de scheids altijd de gebeten hond is als er een beslissing tegen je valt.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zelfs slot vond het rood maar wie is hij O ja de trainer zal die het dan ook fout gezien hebben 🤐

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zat in de kuip joh .

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was zeker voor je afzien nou dat ze geen hulp kregen

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slot zal wel weer gaan janken net zoals vorig jaar in het begin. En toen werd feyenoord niet meer bestraft, tweede geel voor hartman rood voor jankiebaks. Deze scheids was neutraal

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bassie 🤣🤣 net zo neutraal als jij zeker druiloor. Rood kan, maar dan ook rood voor een doorgebroken speler onregelmatig stoppen: simpel!.En dat zijn gewoon de regels triest figuurtje. Maar het komt vanzelf goed met de kampioen van nederland, daar zit ik niet over in hoor jankbal bassie!.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer. Ben van mening dat het geen bewuste actie was, maar plant z’n voet wel op z’n achillespees. Terecht rood. Dan nog het geluk dat de bal van de lijn wordt gehaald. Kansen over en weer. Leuke pot gezien.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach ach feyenoord speelt gelijk en alle zielige neusjes komen weer . Geen voetbalinhoudelijke dingen nee alleen maar leugens. De media is niet feyenoord . En feyenoord zei helemaal niet dat we kampioen gingen worden . Ook de meeste feyenoorders weten wel beter . Maar goed genoet joh kneusjes die zelf helemaal niks hebben in hun leven en fan worden van de club met de minste weerstand . 1 wedstrijd met 10 tegen 11 gespedld nog 33 te gaan .

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat die jochies maar ...ze hebben ook een kwartier voor tijd tegen heracles het verschil kunnen maken met 11 tegen 11. We waren zelfs met 10 nog de ploeg met de beste kansen, al had fortuna ook met 10 moeten eindigen natuurlijk. Dat sloeg helemaal nergens op!. Op naar sparta!.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo zo voetbal inhoudelijk gelul van jou 10 tegen 11 1 wedstrijd gespeeld nog 33 te gaan Das best knap dat wist ik niet bedank voor de info Sterkte met de andere 33 alvast

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat zijn die 3e plaats kneusjes actief hier.Discutabele rode kaart, niet bewust in ieder geval. Maar als je dan andersom een doorgebroken neerhalen (die ook weer discutabel van pingel naar vrij trap word veranderd) geen rood geeft dan volg je simpelweg de regels niet meer!.En nee er liep geen verdediger meer achter alleen zijdelings dus gewoon rood als het geen pingel is!.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kusje erop of is de pijn al een beetje gezakt voor je

Finalflow
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een genot, gelijk de scheidsrechter de schuld geven hoe makkelijk is dat. Was gewoon duidelijk een rode kaart. Die penalty mogen ze dromen want dromen zijn bedrog. Was gewoon niet binnen. Wel makkelijk door een gekleurde bril heen kijken. Feyenoord is net begonnen en ze hebben nu al puntverlies. Ben benieuwd hoe de andere 33 wedstrijden gaan en dan nog niet eens de CL meegerekend.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

jammer van die rode kaart ik denk dat het een ongelukkige actie was . Maar Feijenoord had gewoon deze wedstrijd moeten winnen . Er moet echt veel meer creatief door gecombineerd worden de 16 in ik had echt meer verwacht voorbereiding liep best goed maar ok . het was pas 1 wedstrijd en nu zijn we hopelijk wat scherper in het combineren en minder onnodig balverlies. Harde les.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Finadrol De 1e wedstrijd vd 34 🤣🤣🤣🤣 en de kneusjes hebben het nu al over de 4 of 5 e plaats Ja Dan spoor je echt niet 🤣🤣🤣🤣🤣.Geen pingel dan 100% rood zekers. Die 3e plaats hebben jullie nog steeds niet verwerkt 🤣🤣🤣🤣🤣

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feijenooit 1908 Jij de eerste wedstrijd van het seizoen verlopig ook nog niet hoop ik dat er maar meerdere van zulke wedstrijden in de champions league en competitie mogen volgen Want onze derde plek van afgelopen seizoen is normaal de plek of lager waar jullie altijd voor spelen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen