Feyenoord ontvangt 8 miljoen euro, PSV slaat Duitse aanbieding vooralsnog af en Ajax heeft beet

17 augustus 2023, 18:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Feyenoord gaat Marcus Pedersen kwijtraken. De vleugelverdediger staat voor een transfer naar het Italiaanse Sassuolo, waarbij de Rotterdammers naar verluidt acht miljoen euro ontvangen. Met Bart Nieuwkoop was er al een vervanger gehaald voor de rechterkant van de achterhoede. Zowel 1908.nl als ook Fabrizio Romano hebben dat nieuws bevestigd.

De zelfopgeleide verdediger kwam ruim een week geleden over van het Belgische Union Saint-Gilloise, maar werd toen nog gezien als breedteversterking voor de rechterkant omdat Lutsharel Geertruida leek te verkassen. Diens overgang naar RB Leipzig is echter geklapt, waardoor trainer Arne Slot opeens heel ruim in het jasje zit voor de positie rechts achterin. Neraysho Kasanwirjo zat afgelopen weekend derhalve niet eens bij de selectie.

De verwachting is dat Pedersen, die over alle competities een van de veldspelers was met de meeste minuten in het vorige kampioensseizoen, snel vertrekt uit De Kuip. Het zou gaan met een huurtransfer met koopoptie. Daardoor is er voor komend weekend tegen Sparta opeens een puzzeltje te leggen achterin voor Slot: Pedersen is vermoedelijk dan al vertrokken, Nieuwkoop geschorst en Kasanwirjo voldoet vooralsnog niet aan het gewenste niveau. Mogelijk schuift Geertruida op naar rechts en komt Thomas Beelen of Gernot Trauner in het centrum. De captain van Feyenoord kan echter nog geen hele wedstrijd spelen.

PSV wil nog niet meewerken aan vertrek Mwene
Hoewel PSV heel ruim in de achterhoedespelers zit met zeker negen spelers voor vier posities en Peter Bosz het liefst werkt met een kleine selectie, hebben de Eindhovenaren een bod van 1. FSV Mainz 05 op Phillipp Mwene (29) vooralsnog afgeslagen. De Duitsers wilden een kleine transfersom betalen voor de back, maar door de blessures van Mauro Júnior en Fredrik Oppegard mag hij nog niet weg, weet het Eindhovens Dagblad. Mocht er nog een nieuwe vleugelverdediger worden gehaald, dan mag Mwene wel alsnog verkassen. Hij maakte dit seizoen nog geen enkele speelminuut onder Peter Bosz, waardoor een vertrek zeer vermoedelijk nog wel rondkomt in deze window.

Ajax heeft beet bij Gaaei
Ook rond Ajax is er nieuws te melden over de vleugelverdedigers, want journalist Florian Plettenberg heeft ook de aanstaande komst van Anton Gaaei bevestigd op X. Met dienst komst troeft Ajax onder anderen Brighton & Hove Albion, PSV en Stade Rennes af. Hij komt over voor 4,5 miljoen euro, plus bonussen en tekent een verbintenis tot en met de 2028. Hij wordt in de Johan Cruijff ArenA de opvolger van Jorge Sánchez.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Performance
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gaat er verder nog eens wat gebeuren dan heb ik het wel over definitieve transfers van spelers die komen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen