Feyenoord legt Ayase Ueda jarenlang vast; speciale gast verwelkomt Japanner in video op clubkanalen

3 augustus 2023, 12:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De overgang van Ayase Ueda naar Feyenoord is rond. De Rotterdammers hebben de komst van de Japanner wereldkundig gemaakt door middel van een bericht op X, het voormalige Twitter. Ueda komt over van Cercle Brugge en heeft een contract tot 2028 getekend in De Kuip.  

'Miljoenenaankoop op de bank bij Feyenoord is waanzinnig' l FCUpdate

Feyenoord moet diep in de buidel tasten voor de man die hoogstwaarschijnlijk gaat fungeren als de vervanger van de naar Rangers FC vertrokken Danilo. Naar verluidt betalen de Rotterdammers zo'n negen miljoen euro voor de Japanner die bij Cercle Brugge goed was voor 23 goals in 42 wedstrijden. Ueda heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2028. Door bonussen kan de transfersom oplopen tot liefst tien miljoen euro.

Artikel gaat verder onder video

De 24-jarige spits stond afgelopen weken ook in de belangstelling van onder meer Sevilla en Sporting Portugal, maar de voorkeur ging vrijwel direct naar Eredivisiekampioen Feyenoord. De Rotterdammers waren dankzij het vertrek van Danilo, die voor zo'n zes miljoen euro naar Schotland vertrok, op zoek naar een waardige concurrent van Santiago Giménez.

In de persoon van Ueda heeft de club van Arne Slot die vervanger dus gevonden. Zoals gezegd heeft de Japanner een prijskaartje van zo'n tien miljoen euro aan zich hangen, wat hem de duurste aankoop aller tijden van Feyenoord maakt. De vorige recordaankoop van Feyenoord was Dávid Hancko, die vorig seizoen voor zo'n 8,3 miljoen euro over kwam van Sparta Praag.

Shinji Ono

Feyenoord verwelkomde haar nieuwste aanwinst door middel van een speciale video op X. Daarin was te zien en te horen dat Shinjo Ono, die van 2001 tot 2005 uitkwam voor de Rotterdammers, de mede-Japanner veel succes wenst bij zijn nieuwe club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ken hem niet ,dat zeg ik eerlijk Maar de cijfers zijn prima voor de belgische competitie . Wat meestal vrij defensief is . We gaan het zien

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ff een gtsb momentje nemen Waarom hebben ze van Hooijdonk niet genomen van Heerenveen Die is goedkoper waarom zoveel geld uit geven straks is het een kat in de zak en ben je zoveel geld kwijt

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze had ik wel verwacht van je. Alleen jammer voor jou is dat ik daar wel een antwoord op heb . Feyenoord koopt deze speler als 2e spits . Vervanger van santi . Speelt dus sowieso 2 cl wedstrijden . V hooijdonk wordt gewoon gezien als een leuke misschien subtop eredivisiespits . Misschien ooit leuk als stormram voor de laatste 10minuten bij een top eredivisieclub meer niet . Dus ja dan ben je al gauw goedkoper dan een japanse international die het goed deed in belgie. Denk ook dat v hooijdonk helemaal niet zo veel verschilt qua geld met ueda . Verder is ueda goedkoper dan alle spelers waar ajax nu een gokje mee gaat wagen (want dat bedoel je ) Verder verschillen de salarissen ook ,en de salarissen die ze nog steeds moet handhaven . Ik begrijp dat dit waarschijnlijk weer teveel is voor je. Lees het rustig door , neem je tijd ,en pribeer wat anders 🤣

Kemi English
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je vergeet nog een belangrijk aspect, want Ueda zal zichzelf een groot stuk terug gaan verdienen door de commerciële belangen in Japan. In de tijd dat Honda bij VVV speelde, was er in hartje centrum van Tokyo een VVV fanshop om maar een afslag te nemen. De commerciële belangen in 'Den Dungen' of waar van Hooijdonk dan ook woont, zijn waarschijnlijk niet zo groot...

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu gekocht als 2e spits echter met de vooruitziende blik dat Gimenez ofwel deze transferperiode ( niet verwacht trouwens), of de winterse periode, ofwel volgend jaar gaat vertrekken en Ueda doorschuift naar 1e spits. Anders geef je denk ik geen 9 miljoen uit voor een bankzitter (?!) Voordeel daarvan is dat ie kan wennen aan club,stad,speelstijl etc.etc. Heb er wel vertrouwen in.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat bedoel ik hier zit wel beleid achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen