'Liverpool krijgt ultimatum: komende 48 uur beslissend voor toekomst Mohamed Salah'

26 augustus 2023, 14:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Liverpool heeft nog 48 uur om te beslissen of het in wil gaan op het bod van Al-Ittihad op sterspeler Mohamed Salah (31). De Saudische club heeft naar verluidt honderd miljoen euro over voor de Egyptenaar.

De Italiaanse journalist Rudy Galetti schrijft zaterdagmiddag dat Al-Ittihad uiterlijk komende maandag een antwoord van The Reds wil. Mocht de nummer vijf van de Premier League van het voorbije seizoen instemmen, dan wordt Salah in Saudi-Arabië herenigd met voormalig Liverpool-ploeggenoot Fabinho. De Braziliaan kwam eerder deze zomer voor een bedrag van 46 miljoen euro over van de landskampioen van 2021. Bovendien staan bij de topclub ook Karim Benzema en N'Golo Kanté onder contract.

Artikel gaat verder onder video

In de Saudische competitie treft Salah - mocht het tot een transfer komen - bovendien de twee spelers waarmee hij jarenlang een gevreesd aanvalstrio vormde in Liverpool. Sadio Mané speelt na een mislukt avontuur bij Bayern München sinds deze zomer voor het Al-Nassr van Cristiano Ronaldo, waarmee hij vrijdag nog een 0-5 zege op Al-Fateh boekte. Ook de Braziliaan Roberto Firmino streek deze zomer na acht jaar in het Midden-Oosten neer; hij verdedigt de clubkleuren van Al-Ahli.

Salah staat zelf sinds de zomer van 2017 onder contract bij Liverpool. De Egyptenaar won met de Engelse club onder meer de Champions League (2019) en de Engelse landstitel (2020). Bovendien werd hij drie keer topscorer van de Premier League en werd hij in zowel 2017 als 2018 uitgeroepen tot Afrikaans Voetballer van het Jaar. In alle competities maakte hij tot dusverre 187 doelpunten voor Liverpool in 307 duels. Afgelopen weekend maakte hij in het thuisduel met Bournemouth (3-1 winst) zijn eerste treffer van het huidige seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen