PSV zwaait overbodige vleugelverdediger na twee seizoenen met vijf prijzen uit

23 augustus 2023, 16:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV heeft woensdagmiddag afscheid genomen van Phillipp Mwene. De vleugelverdediger laat Eindhoven na twee seizoenen achter zich en keert terug naar Duitsland. Daar gaat hij de clubkleuren van FSV Mainz 05 verdedigen. Hij speelde in het verleden ook al voor die club.

Mwene werd in de zomer van 2021 door toenmalig trainer Roger Schmidt naar PSV gehaald. Onder de Duitse oefenmeester was de Oostenrijker een vaste waarde, tot een blessure roet in het eten gooide. Uiteindelijk speelde Mwene 73 wedstrijden voor PSV en won hij liefst vijf prijzen. De KNVB Beker staat twee keer op zijn erelijst, terwijl de Johan Cruijff Schaal drie keer werd gewonnen door de verdediger.

Artikel gaat verder onder video

Nu keert de 29-jarige rechtback dus terug naar de Bundesliga. Mwene lag nog tot medio 2024 vast in het Philips Stadion. Het is niet bekend wat PSV qua transfersom ontvangt vanuit Mainz. Mwene stond tussen 2018 en 2021 al onder contract bij FSV Mainz. Daarvoor kwam de in Wenen geboren verdediger uit voor 1. FC Kaiserslautern. In de jeugd speelde Mwene bij Austria Wien en VfB Stuttgart.

De achterhoede van PSV is de laatste dagen onderwerp van gesprek. Zo heeft trainer Peter Bosz op dit moment niet veel opties in zijn laatste linie. In de wedstrijd tegen Rangers moest hij in de slotfase nog middenvelders in het hart van de defensie zetten. Sergiño Dest kwam al naar Eindhoven als verdedigende versterking. Inmiddels is duidelijk dat PSV ook werkt aan een terugkeer van Jarrad Branthwaite van Everton.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekkere dikke kop heeft die man voor een 29 jarige of is dat een toekomstige foto gemaakt door AI?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen