René van der Gijp trekt conclusie die Ajacieden pijn in het hart zal doen

28 augustus 2023, 19:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax kan zijn jeugdopleiding wel 'wegdoen', zo stelt René van der Gijp in de podcast KieftJansenEgmondGijp. Het aankoopbeleid van de nieuwe directeur voetbalzaken Sven Mislintat toont volgens Van der Gijp aan dat de jeugdopleiding nauwelijks nog bruikbare spelers meer produceert.

"Als je de reservekeeper van Eintracht Frankfurt koopt en de reservekeeper van FC St. Pauli, dan kun je eigenlijk je jeugdopleiding wel wegdoen", oordeelt Van der Gijp. "Bij Ajax is het nu zo dat we van tachtig procent van de aankopen nog maar moeten zien wat het wordt, en dat we in twintig procent wel een versterking zien. Die Kroatische voorstopper (Josip Sutalo, red.) kan bijvoorbeeld een versterking zijn. Maar eigenlijk moet het andersom zijn."

Artikel gaat verder onder video

"Eigenlijk moet je van tachtig procent zeker weten dat het een versterking is en twintig procent kunnen types zijn zoals Daramy, aankopen die Overmars weleens deed. Dat zijn spelers die wat kunnen worden als je ze goed opleidt. Nu vind ik het te veel uit zijn verband", stelt de voormalig aanvaller. Ook Wim Kieft ziet dat de jeugdopleiding van Ajax te weinig spelers aflevert. Jorrel Hato wordt veelvuldig geprezen, maar hij is eigenlijk de enige jeugdexponent die er momenteel goed op staat.

"Het leuke van Ajax is dat er vaak goede jeugdspelers doorkomen. Maar die zijn er niet altijd", weet Kieft. Ajax kocht deze zomer Sutalo, Carlos Forbs, Gastón Ávila, Chuba Akpom, Benjamin Tahirovic, Anton Gaaei, Diant Ramaj en Jakov Medic. Bovendien werd Branco van den Boomen transfervrij binnengehaald en staat Ajax op het punt om zich te versterken met Georges Mikautadze.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vermoeiend al die gasten die denken dat zij altijd gelijk hebben. Waarom nu al conclusies trekken over de aankopen ? Misschien vindt Mislintat de jonge aanwas van Ajax niet goed genoeg, ik denk dat hij gelijk heeft, kijk maar naar de verlieswedstrijden van Jong Ajax.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

kief en René. hebben niet gelijk., kijk wat voor 12 tot 16 jarigen jeugd er is weg gekocht bij ajax de laatste 30 jaar door de top clubs van Europa . en allemaal jeugd dat nu in ajax 1 hadden gestaan. dan begrijp je nu dat er wel gekocht moet worden. of wil René en kief jong ajax er in zetten? dan worde Feyenoord en PSV makkelijk de komende 20 jaar kampioen. en kijk wat psv en feyenoord gekocht hebben .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen