Vijftien wedstrijden en torenhoge boete voor Veldwijk na wangedrag

10 augustus 2023, 14:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het seizoen in Zuid-Korea zit erop voor Lars Veldwijk. De aanvaller is door de Korea Professional Football League voor liefst vijftien wedstrijden geschorst. De reden is behoorlijk pikant, want de aanvaller werd betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Ook is er een boete van vier miljoen Zuid-Koreaanse won, omgerekend zo’n drieduizend euro, opgelegd.

Daarmee zit het seizoen er dus op voor Veldwijk, want met zijn club Suwon zijn er nog slechts dertien wedstrijden te spelen. Zijn werkgever zou de straf van de competitiebond afwachten, alvorens zelf actie zou ondernemen tegen de oud-spits van onder meer Excelsior, PEC Zwolle, FC Groningen en Sparta Rotterdam. Mogelijk valt de straf dus nóg hoger uit voor de aanvaller.

Artikel gaat verder onder video

Zijn werkgever Suwon City sprak in een statement al wel van een 'onvergeeflijke daad' van Veldwijk, maar hield Veldwijk nog wel de hand boven het hoofd door hem niet te ontslaan. Vorig jaar besloot Jeonbuk Hyundai Motors wel afscheid te nemen van Takahiro Kunimoto toen de speler met alcohol op achter het stuur kroop. Maar er komt nog vermoedelijk dus nog wel een aanvullende sanctie.

Preview Eredivisie 2023/24! 🇳🇱 De landskampioen, tegenvallende aankopen en de mooiste shirts!

Veldwijk werd in de nacht van zondag op maandag aangehouden door de politie, omdat hij opvallend rijgedrag vertoonde. Nadat hij vervolgens 0.8 promille blies, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Veldwijk, die alleen in de auto zat, heeft geen schade aangericht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat hij gedronken heeft staat gelijk aan 1 biertje . Zijn noord en zuid ineens samen weer !?

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat maakt noord of zuid nou uit Helemaal geen bier das belangrijker in welk land dan ook of was het weer een grapje van je dan hahahahahaha lachen joh

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rijden onder invloed is iets wat in Zuid-Korea een veel groter taboe is dan hier. De grenzen zijn een stuk strenger (het komt er op neer dat je eigenlijk helemaal niet mag drinken) en de straffen een stuk zwaarder. Je rijbewijs kan jarenlang ingetrokken worden, je kan er bij herhaling zelfs voor de cel in vliegen. In geval van Veldwijk gelden, omdat hij buitenlander is, wat andere regels. Hij zit rond de grens waar je je rijbewijs 100 dagen kwijt bent of waar je je rijbewijs pas terugkrijgt als je Zuid-Korea verlaat en hij in Zuid-Korea dus nooit meer zou mogen rijden.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Altijd dat oevrloze "genuanceer"van meneer de betweter hè Hijreageertaltijd.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Altijd dat oeverloze "genuanceer" van meneer de betweter hè Hijreageertaltijd.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Exitium Waar ze daar doorslaan ,zijn ze hier weer te laks.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje Als jij met drank op wil rijden ga je gang En er kan er maar een de betweter zijn en dat is gtsb al Gtsb door slaan je moet gewoon helemaal niet drinken als je moet rijden ik heb het meegemaakt dat ik een dierbare door een dronken gek ben kwijt geraakt denk daar maar eens aan krotje en gtsb als je weer een Heineken aan je lippen zet

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@gtsb: Ik weet niet of het doorslaan is. Uiteindelijk heb je met alcohol achter het stuur vaak helaas niet enkel jezelf te pakken als er wat mis gaat. De straffen zijn streng, maar waar in Nederland zo'n 20% van de verkeersslachtoffers overlijdt bij een ongeval waar alcohol in het spel is, is dat in Zuid-Korea de helft. Het lijkt dus wel een significant verschil te maken.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

HIjreageertaltijd, met die betweter doel ik op gtsb en niet op jou hoor. Verschrikkelijk dat verlies van je en daarom vind ik dat dronken achter het stuur flink gestraft moet worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen