Virgil van Dijk werkt zich in de nesten; FA start onderzoek naar Liverpool-captain

29 augustus 2023, 20:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Liverpool lijkt het de komende weken te moeten doen zonder aanvoerder Virgil van Dijk. De verdediger kreeg afgelopen zondag op bezoek bij Newcastle United een rode kaart en reageerde gefrustreerd richting scheidsrechter John Brooks. Dat kan hem duur komen te staan.

Van Dijk kreeg tegen Newcastle een directe rode kaart omdat hij de doorgebroken Alexander Isak onderuit had geschoffeld. De 32-jarige international van Oranje kon daar weinig begrip voor opbrengen en liet zijn onvrede blijken richting Brooks. Daar is men in Engeland niet van gediend en dus heeft de FA een onderzoek ingediend naar het gedrag van de captain van the Reds.

Artikel gaat verder onder video

In een verklaring laat de FA weten dat zich Van Dijk op een ongepaste en beledigende heeft gedragen richting de arbiter. De ervaren verdediger heeft van de voetbalbond tot aanstaande vrijdag gekregen om met een reactie op zijn eigen gedrag te komen. Het lijkt er echter op dat Van Dijk een langere schorsing kan verwachten. Dat zal de FA later naar buiten brengen.

Liverpool speelt aanstaande zondag een thuiswedstrijd tegen Aston Villa. Die wedstrijd moet Van Dijk sowieso aan zich voorbij laten gaan vanwege de schorsing voor zijn overtreding. Daarna is het tijd voor de eerste interlandperiode van het seizoen. Na die interlands speelt Liverpool in september nog tegen Wolverhampton Wanderers, West Ham United en Tottenham Hotspur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen