Waarom Ajax moet hopen dat Bayern München en Chelsea zaken doen

10 augustus 2023, 10:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax hoeft voorlopig minder te vrezen voor het vertrek van keeper Gerónimo Rulli. De keeper van de Amsterdammers stond op het lijstje van Bayern München om Yann Sommer op te volgen, maar trainer Thomas Tuchel geeft de voorkeur aan Kepa Arrizabalaga. Met de Spanjaard werkte hij eerder samen in zijn periode bij Chelsea.

De goed ingevoerde journalist Florian Plettenberg van Sky Deutschland weet dat Bayern München met Chelsea onderhandelt over een huurtransfer, met eventuele koopoptie. The Blues hebben met Robert Sánchez al een nieuwe eerste keeper gehaald: hij kwam recent over van Brighton & Hove Albion en tekende voor liefst zeven seizoenen. Daardoor is Chelsea bereid om mee te werken aan het vertrek van Kepa.

Artikel gaat verder onder video

Bayern München moet nog een periode overbruggen na het vertrek van Sommer, totdat Manuel Neuer weer fit genoeg is om speeltijd te krijgen. Sven Ulreich is de enige andere keeper in de selectie van Der Rekordmeister, dat weet dat het nog wel tot het najaar duurt voordat Neuer weer minuten kan maken.

Rulli was een van de andere opties voor Bayern München om op te pikken, maar voorlopig zijn de pijlen dus gericht op Kepa. Als die deal niet in orde komt, dan blijft de goalie van Ajax wel een mogelijkheid om nog te benaderen. De Argentijn hoeft niet per se weg uit Amsterdam, maar is wel ontevreden over het aantal versterkingen dat naar Ajax komt. Intern heeft hij echter nog niet uitgesproken te willen vertrekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hopen dan ben je die waardeloze keeper kwijt Maar ik denk dat Bayern daar niets in ziet Ze zijn bezig met Kepa Arrizabalaga bij Bayern München ik denk dat er ook weinig clubs in de rij voor hem staan en er wat in zien in Gerónimo Rulli.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen