Berghuis legt bom onder positie Steijn bij Ajax: 'Indirect dodelijk'

28 september 2023, 08:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Steven Berghuis heeft een bom gelegd onder de toekomst van Ajax-trainer Maurice Steijn. De captain werd na het restant van het treffen met Feyenoord gevraagd of hij Steijn een goede trainer vindt, maar ontweek de vraag van ESPN-verslaggever Hans Kraay jr. Daarmee deelde hij een linkse directe uit aan de oefenmester van de Amsterdammers.

“Daarmee was de aanvaller indirect dodelijk voor Steijn”, concludeert het Algemeen Dagblad na het vraaggesprek. “Was hij ervan overtuigd dat de Hagenees de man is om Ajax uit de crisis te loodsen, had hij dat gemakkelijk kunnen zeggen en onderbouwen. Eventueel gevolgd door een ‘maar dat is niet aan mij’.”

Artikel gaat verder onder video

Daardoor is er bij Ajax onvermijdelijk nog meer twijfel gekomen over het functioneren van Steijn, die zich niet meer kan beroepen op de aankopen van Sven Mislintat. “Vaak gebruikte de coach die vragen om de stoel van de Duitser die hem binnenhaalde verder aan het wiebelen te brengen. Mislintat viel zondag om, toen de club de voetbaldirecteur die een elftal aan - veelal onbekende - buitenlandse spelers naar Ajax haalde, op straat zette.”

Volgens het AD staan de spotlights momenteel volledig gericht op Steijn, die zelf ook weet dat hij snel moet gaan presteren om zijn vege lijf te redden. Daarvoor krijgt hij in elk geval tot de interlandbreak de tijd, zo kwam woensdag naar buiten. “Reden daarvoor is ook dat de overgebleven bestuursleden eerder deze maand nog concludeerden dat Steijn door de late formatie van de selectie laat aan de ‘voorbereiding’ begon.”

Maar ook als er tegen RKC Waalwijk, AEK Athene en AZ gewonnen wordt in de laatste wedstrijden voor de interlandstop, is de rust bij Ajax nog niet zomaar terug, omdat er daarna een zware serie volgt met FC Utrecht, PSV en Brighton & Hove Albion. “Daardoor heeft ook het aanblijven van de pas aangestelde hoofdtrainer inmiddels alles weg van uitstel van executie”, stelt het AD.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niets geleerd van resultaten uit het verleden dus, Steven. (basis)spelers zijn er nu eenmaal van overtuigd dat zij niet de gene zijn die slecht presteren, als de reultaten tegenvallen. Uitspraken als "Wij moeten beter" en " in het teambelang" zijn dan dooddoeners van de eerste orde. Een trainer is net zo goed als het materiaal waar hij mee moet werken en dat is op dit moment bij Ajax abominabel slecht. Rest Steijn maar een ding en dat is spelers verwijderen die slecht spelen en spelers toevoegen die wel bereid zijn om door het vuur te gaan. # jeugdspelers.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rechtsbekaf, @"Rest Steijn maar een ding en dat is spelers verwijderen die slecht spelen en spelers toevoegen die wel bereid zijn om door het vuur te gaan. # jeugdspelers." Volledig met je eens ! Voor het overige OK. Berghuis is juist diegene die 2 seizoenen lang als eerste verantwoordelijk is voor de ondergang van Ajax, weg met hem.

De Enige Echte
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Berghuis ging voor de prijzen, hij ging voor de poen. Wat zal hij een spijt hebben!!! Rat

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou KingCrimson, Berghuis is een eng mannetje. Hij krijgt alweer dezelfde trekjes als bij Feyenoord. Loopt het niet, dan wordt het een gluiperd. Hij deed hetzelfde met Dick Advocaat destijds bij Feyenoord.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kan als Berghuis zijnde ook gewoon het even bij jezelf houden en geen antwoord geven. Doet Steijn ook als hij vragen over Mislintat krijgt. Berghuis zou nu moeten opstaan en Ajax moeten leiden. In plaats daarvan laat hij het verder escaleren en presteert die weinig. Aan dat doet figuren heeft Ajax niets. Types als Ber

Henny Kunkeler
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Berghuis heeft tot op heden nog niets laten zien, alleen een hoop onvrede over zijn eigen onkunde. Had lekkervbij Feijenoird gebleven. Waardeloze instelling en nul komma nul inzet

willem Meeuwsen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een eng ventje die berghuis. Zo zielig kan niets dan klagen .tot ziens in de kkd

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu pakt Hans Kraay Jr toch nog terug om deze vraag te stellen aan Ajaxspelers en de analisten doen daar aan mee

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vergeten Maurice Steijn achter de naam vanKraay te zetten

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steven Berghuis moet jij nog iets zeggen waardeloze knul. Je laat zelf met je voetballen zien dat je totaal niet in de geest van AJAX speelt waar je ook niet thuis hoort. Vaak gemene overtredingen maken en dan verontschuldigend kijken. Je moet de trainer niet de schuld geven maar eerst eens heel erg goed in de spiegel kijken. Als er bij jou een team niet goed speelt dan ligt het maar aan de trainer. Je ben en blijft een speler die nooit iets zal leren en denkt de beste te zijn van de wereld. Rot toch aub op met je vals commentaar. Je wilde toch zo graag naar een betere club dan Feyenoord, pik dan ook je verlies dat die nu net veel beter zijn dan jij gedacht had met je prijzen pakken. Heb er nog wel een paar van die kartonnen bekertjes staan.

Fries
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij geeft niet zijn mening. Als hij dat wel had gedaan had hij of directe steun aan zijn trainer gegeven, of hem laten vallen door te zeggen dat het aan de trainer ligt. Hij probeert op een achterbakse manier zelf buitenschot te blijven door zelf geen verantwoordelijkheid te nemen. Dat is laf. Hij zou een eerlijk antwoord moeten geven en niet achter de rug van de trainer om, hem laten vallen. Achter de schermen zal hij best stiekem de trainer er uit proberen te werken.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het moge duidelijk zijn dat Berghuis deze trainer een kuttrainer is, alleen zegt hij het niet. Hij is niet zoals Stein die wel zijn spelers afvalt. Voor mij is Stein de grootste rat met zijn ondermijning . Deze matennaaier bakt er helemaal niks van.

AJAX72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze speler moet je snel terug schoppen naar fynoord wat een kneus Deze speler

Fries
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Berghuis mag dan wel zijn mening geven, maar in werkelijkheid had hij slechts twee mogelijkheden om te antwoorden als hij eerlijk was geweest. Hij kunnen antwoorden: ja de trainer maakt er een puinhoop van en ik mag hem daarom nier. Hij moet weg. Als tweede had hij kunnen zeggen dat de trainer er niks aan kan doen en dat hij de trainer blijft steunen. Berghuis is te laf om een eerlijk antwoord te geven. Et hij nu doet is op een linkse manier zijn trainer af te vallen, zonder dat hij daar verantwoordelijkheid voor neemt. Lekker gemakkelijk ook.

AJAX72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax moet alle zomer aan kopen zo snel mogelijk opruimen en eigen jeugd spelers klaar stomen in plaats ieder jaar zo veel geld uit geven buitenlanders spelers uit te geven

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen