Marciano Vink schrikt: 'De Klassieker komt te vroeg voor hem, gebrekkige techniek'

27 september 2023, 14:57
Foto: © ESPN

Het tactische plan van Ajax tegen Feyenoord kwam niet uit de verf, zo merkt Marciano Vink op na deel twee van De Klassieker. In de Johan Cruijff ArenA breidde Feyenoord de marge uit van 0-3 naar 0-4. Er lukte eigenlijk ‘niets’ bij Ajax, aldus de analist van ESPN.

“Ajax speelde de lange bal, maar bij Feyenoord staat een centrum dat goed op elkaar is ingespeeld”, zag Vink. “Zerrouki stond er ook nog voor. Er was voor Ajax niet veel te halen. Ik denk dat dit soort wedstrijden voor Akpom misschien nog te vroeg komt. Hij heeft een gebrekkige techniek. Als nummer 10 moet je toch wel iets kunnen creëren en een bal kunnen vasthouden. Als dat al niet gaat…”

Artikel gaat verder onder video

De voormalig voetballer benadrukt dat Akpom niet de enige schuldige is. “De rest van dit Ajax komt ook zwaar tekort. Het heeft ook te maken met de instelling. Je ziet dat Feyenoord er zo doorheen komt en makkelijk weg kan lopen. Als je echt nog wat wilt, dan mag je directe tegenstander niet de bal raken of bij je weglopen. Ajax lijkt het wel schouderophalend te ondergaan.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Totaal geen beleving dat was vorig seizoen ook t probleem . Mentaliteit is er gewoon niet brobbey sjokt en doet bergwijn ook

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen