Nordin Amrabat: ‘Ik heb tegen hem gespeeld, hij gaat Ajax een stap omhoog helpen’

2 september 2023, 14:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

AEK Athene-aanvaller Nordin Amrabat was blij toen hij zag dat zijn club gekoppeld werd aan Ajax tijdens de loting van de Europa League-groepsfase. De Marokkaan hoopte stiekem op dat scenario en kijkt uit naar een terugkeer in Nederland. Tegenover Voetbal International reageert de oud-speler van PSV en VVV-Venlo op de loting en laat hij zijn licht schijnen over de situatie bij Ajax.

De Amsterdammers werden vrijdagmiddag in de zogeheten ‘groep des doods’ geplaatst. De ploeg van Maurice Steijn neemt het in de Europa League op tegen Olympique Marseille, Brighton & Hove Albion en dus het AEK Athene van Nordin Amrabat. “Ik hoopte eerlijk gezegd ook op Ajax, omdat ik in mijn carrière nog nooit in de Arena heb gewonnen van Ajax. Laten we hopen dat we daar punten kunnen pakken”, reageerde de aanvaller in eerste instantie.

Artikel gaat verder onder video

Amrabat laat vervolgens zijn licht schijnen over de hele poule. “Brighton is voor mij de favoriet in de groep. Ik heb ze het afgelopen jaar vaak aan het werk gezien in Engeland. Ze spelen goed voetbal met veel wisselingen en in een hoge intensiteit, echt een sterk elftal. Olympique Marseille vind ik ook sterk en verder ben ik heel benieuwd naar Ajax”, vertelt de Marokkaan, die hoge verwachtingen heeft van verdediger Josip Sutalo. “Ik heb tegen Josip Sutalo gespeeld in de play-offs, een hele goede, sterke en snelle verdediger die Ajax een stap omhoog gaat helpen.”

Of de rest van de aankopen van Sven Mislintat goed gaan uitpakken, is ook voor Amrabat de grote vraag.  “Ik vind het een risico, omdat Ajax staat voor het opleiden van talenten die de opleiding doorlopen en uiteindelijk doorbreken. Ajax kiest nu voor iets anders, maar dat hoeft niet per se slecht te zijn. We gaan het volgen”, aldus de 36-jarige voorhoedespeler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iedereen heef het er over dat ajax de jeugd moet op stellen welke jeugd? die van 3 jaar geleden die weg zijn genomen door de Europese top clubs. net als ajax ze een contract wou geven (voorbeeld BOBBY)? en zo zijn er tien tallen weg gegaan om dat ze voor een paar euro op te halen zijn bij ajax toen. grote fout geweest van ajax om ze geen 4 of 5 jarig contract te geven,. wat nu wel gebeurt op grootte schaal !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen