Roep om Van Gaal als bondscoach van Duitsland wordt luider en luider

13 september 2023, 16:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Steeds meer Duitse voetballiefhebbers lijken warm te lopen voor de aanstelling van Louis van Gaal als bondscoach van Die Mannschaft. Hoewel de Duitse voetbalbond in eerste instantie de pijlen op Julian Nagelsmann lijkt te richten, gaan steeds meer stemmen op om met Van Gaal in zee te gaan.

De Duitse voetbalbond DFB zou volgens SPORT1 inmiddels in gesprek zijn met topkandidaat Nagelsmann (36), die nog altijd op de loonlijst staat bij Bayern München. De jonge trainer zou openstaan voor de kans om in de zomer van 2024 de nationale ploeg te leiden op het EK in eigen land, zo meldt verslaggever Kerry Hau.

Artikel gaat verder onder video

Omdat Nagelsmann nog tot medio 2026 vastligt in München, zal de voetbalbond echter wel een flinke financiële inspanning moeten leveren om hem binnen te halen. Zowel qua salaris (hij verdient naar verluidt minimaal zeven miljoen euro op jaarbasis) als eventueel qua afkoopsom, al zou Bayern daar mogelijk vanaf willen zien om de trainer van de loonlijst te laten verdwijnen. Qua salaris zou Van Gaal in ieder geval een voordeligere optie zijn volgens BILD; hij zou minder dan de helft van Nagelsmanns honorarium hebben verdiend tijdens zijn laatste klus als bondscoach van Oranje.

Nadat Bastian Schweinsteiger en Phillip Lahm al een lans braken voor Van Gaal, lijken ook de Duitse voetballiefhebbers steeds meer oren te hebben naar de aanstelling van de Nederlander als eerste buitenlandse bondscoach in de historie. X-account Bayern & Germany, met 377 duizend volgers, plaatste woensdag een poll op het sociale medium. Na iets meer dan twintig minuten was al meer dan vijfduizend keer gestemd. Van Gaal doet qua populariteit nauwelijks onder voor Nagelsmann, die op basis van de eerste resultaten bij het Duitse publiek nipt de favorietenrol lijkt te bekleden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

maak ze kampioen van gaal! met oranje lukt t je toch niet..wie staat zn plek nou af aan fokkin koeman haha

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Louis z'n plassertje groeit en groeit van al die loftuigingen over hem. Straks past ie niet meer in die Lederhose......!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen