Verweij: 'Er worden heel interessante namen genoemd bij Ajax, dit zijn ze'

25 september 2023, 18:11
Foto: © De Telegraaf

De naam van onder meer Lodewijk Asscher wordt genoemd als mogelijke nieuwe commissaris van Ajax, zo weet Mike Verweij. Er komen mogelijk meerdere nieuwe commissarissen bij Ajax, want de positie van Jan van Halst is vrijgekomen en rvc-voorzitter Pier Eringa kan aan de slag bij de politie.

“Er moeten twee commissarissen zitten die wél voetbalverstand hebben, dan hoef je geen data-Duitser aan te stellen”, verwijst Verweij naar Sven Mislintat in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. “Die plek van Jan van Halst moet opgevuld worden, daar kun je een voetbalman neerzetten. Er worden heel interessante namen als mogelijke nieuwe commissaris genoemd.”

Artikel gaat verder onder video

“De naam van Lodewijk Asscher valt, Duncan Stutterheim heb ik gehoord, die heeft in de Nederlandse Sportraad gezeten en is de grote man van ID&T (entertainmentbedrijf in Amsterdam, red.). Maar ook the usual suspects, zoals Lex Hes en Keje Molenaar. Er gaan weer een heleboel namen rond”, aldus Verweij, die niet uitsluit dat er meer dan twee commissarissen weggaan. “Als het goed is, kan de bestuursraad binnenkort afdwingen dat er nog twee extra commissarissen aftreden. Dan is de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.”

Verweij ziet in Asscher, voormalig vicepremier, voormalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en voormalig fractievoorzitter van de PvdA, een geschikte kandidaat. “Ik denk dat Asscher als oud-fractievoorzitter van de PvdA en -minister een goede voorzitter van de rvc zal zijn. Van Halst zal waarschijnlijk vervangen worden door een voetbalman, maar voorzitter Pier Eringa kan aan de slag bij de politie zal een goede vervanger moeten krijgen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Keje Molenaar. Zou precies in Het plaatje passen voor de raad van commissarissen en Theo van duivenbode Tonny bruinslot dick schoennaker dat zijn de juiste mensen voor ajax

Swiebertje
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Komt uit volendam. Niet doen.

Gertuz
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Tonny Bruins Slot is al een paar jaar overleden.

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Nou vindt ik die Asscher nou niet bepaald een persoon die in een voetbalclub past, te veel politieke achtergrond past niet in een voetbal bedrijf als Ajax , ik blijf erbij dat ook op die plaats een voetbalman met kennis van voetbal en de grondwet en zaken komt te zitten en dan schuif ik Keje Molenaar naar voren .

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Keje gaf al aan vanavond geen zin te hebben in de slangenkuil van diemen zuid 😅, maar ja wie wel 😅😅😅

Revolutie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

het zit nu ook vol met mensen die geen verstand hebben van voetbal.Als ze maar plaats kunnen nemen.Baantjesjagers sterft het van.

Antje
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Is misschien Jordy Cruijff iemand die de positie van td over kan nemen? Of zeg ik heel rare dingen?

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Helemaal niet raar. Jordy Cruyff had daar al lang moeten zitten !

Ferrari412T2
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Haal Overmars terug en zet Jordi Cruyff daar op een goeie plek.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen