Verweij ziet Steijn met specifieke actie 'onbewust mooi statement' maken richting Mislintat

22 september 2023, 08:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots / De Telegraaf

Maurice Steijn heeft volgens Mike Verweij een ‘onbewust mooi statement’ gemaakt door halverwege de wedstrijd tussen Ajax en Olympique Marseille door met Silvano Vos een in Amsterdam opgeleide speler binnen de lijnen te brengen voor Benjamin Tahirovic, één van de aankopen van directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Tahirovic werd na een dramatische eerste helft met veel gevaarlijk balverlies gewisseld door Steijn. Niet Sivert Mannsverk, een andere zomeraanwinst die als controlerende middenvelder uit de voeten kan, maar Vos was de vervanger van Tahirovic. “Ik vind het wel opvallend dat Maurice Steijn daar nu al voor kiest”, aldus Verweij in een video-item van De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

“Er zijn een heleboel mensen die tegen mij hebben gezegd van: Silvano Vos is zeker net zo goed als Tahirovic. Dat vind ik iets dat je Mislintat wel kunt aanrekenen. Hij heeft twaalf aankopen gedaan, maar hij had beter eerst goed kunnen rondkijken in de jeugdopleiding. Daar lopen wel een paar goede spelers rond die niet minder zijn dan aankopen”, vervolgt de Ajax-watcher.

Tijdens de persconferentie na afloop van het 3-3 gelijkspel vroeg Verweij aan Steijn of het een statement was om Vos binnen de lijnen te brengen voor een ‘dertien-in-een-dozijn-aankoop’. Dat werd ontkend door de trainer. “Het was een mooi onbewust statement van Maurice Steijn, dat er ook nog wel degelijk naar de jeugd wordt gekeken”, concludeert Verweij desalniettemin.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Degene die Steijn de schuld geven dat het bij Ajax niet goed loopt moeten maar eens naar de omstandigheden kijken waaronder hij bij Ajax is gestart. Hij heeft totaal zijn ploeg niet kunnen voorbereiden op de competitie omdat hij tot op allerlaatste moment tot het sluiten van de transferwindow niet wist wie hij in zijn selectie had/kreeg. Van een goede voorbereiding zoals bijvoorbeeld Feijenoord en PSV wel hadden die had hij niet waardoor zijn team op lange na niet ingespeeld was. Dit is duidelijk de leiding van Ajax aan te rekenen met name die Mislintat omdat hij telkens weer tot op het laatste moment een konijn uit de hoge hoed liet komen. Mocht Steijn met dit team resultaten gaan behalen wat al een hele prestatie zal zijn dan heeft Ajax zich door dit transferbeleid zichzelf al buitenspel gezet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen