'Virgil van Dijk legitimeert zijn basisplek al jaren niet meer'

11 september 2023, 18:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Na een interlandperiode met zes punten uit twee wedstrijden is het optimisme enigszins teruggekeerd rondom het Nederlands elftal. Toch halen niet alle internationals het benodigde niveau. Zo wordt in de nieuwste aflevering van de FCUpdate Podcast de vorm van Virgil van Dijk besproken.

Hoofdredacteur Dominic Mostert vindt dat Van Dijk 'zijn basisplek al jarenlang niet meer legitimeert'. "Hij is wel iemand die de ploeg op sleeptouw kan nemen, maar ik denk dat hij vooral dankzij zijn status overeind blijft bij Liverpool en Oranje. Op een gegeven moment moeten de wetten van de topsport ook voor Van Dijk gaan gelden."

Host Stan Timmerman stipt aan dat Nederland qua breedte een van de beste verdedigingen ter wereld heeft. "Maar toch oogt het nooit volledig stabiel."

Artikel gaat verder onder video

Bekijk hieronder, of op YouTube, de discussie over de defensie van Van Dijk en de verdediging van Oranje. De volledige podcast is te bekijken op Spotify.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Weerdo
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Van Dijk is ZO zwaar overschat. Balletje breed is een zwakke schakel in de verdediging. Met dit niveau hoort hij niet in het Nederlands Elftal. Als er iemand iets zegt over zijn, bedenkelijk, niveau, dan is meneer beledigd. Enge man.

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Niet doen, waarom denk jij dat hij daar nog staat Weerdo??

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Foto: Nog èèn zo'n geniepige vraag en ik schop je hoogstpersoonlijk de deur uit 😡😡

vleermuis
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

ah van dijk is met liverpool wereldkampioen geworden en champions league ook.. dus ik geloof wel dat hij de ek en wk wil winnen met oranje en ook al paar keer geprobeert maar niet gelukt..zijn basisplek vind niet zo dat hij t niet waard is..hij is de enige die beetje in de sporen van jaap stam kruipt en wie moet dan op zijn plek staan??het nieuwe 18 jarige talent ofzo? nee laat van dijk nog maar 2 wk s meedoen op zn minst..misschien wint hij wel

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen