Wedstrijdselectie van Oranje tegen Ierland kent één nieuw gezicht

10 september 2023, 09:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Micky van de Ven maakt zondagavond zijn debuut in de wedstrijdselectie van het Nederlands elftal. Waar de 22-jarige centrale verdediger van Tottenham Hotspur tegen Griekenland (3-0) plaatsnam op de tribune, wordt er tegen Ierland een plekje op de bank voor hem ingeruimd.

Van de Ven maakt de promotie omdat Lutsharel Geertruida is weggevallen. De centrale verdediger van Feyenoord raakte zaterdag tijdens de afsluitende training geblesseerd en is niet fit genoeg bevonden om in actie te komen tegen Ierland. Zijn basisplaats wordt waarschijnlijk overgenomen door Matthijs de Ligt.

Artikel gaat verder onder video

De kans lijkt klein dat Van de Ven in Dublin meteen zijn debuut in Oranje gaat maken. Moet één van de drie centrale verdedigers de wedstrijd om wat voor reden vroegtijdig beëindigen, dan komt waarschijnlijk Stefan de Vrij binnen de lijnen. De verdediger van Internazionale viel donderdag tegen Griekenland ook in toen Aké de wedstrijd niet kon voortzetten.

Waar Van de Ven in de Ierse hoofdstad zal plaatsnemen op de Oranje-bank, zal Ian Maatsen ook deze EK-kwalificatiewedstrijd vanaf de tribune toekijken. De 21-jarige linksback van Chelsea maakt deze interlandperiode voor het eerst deel uit van de selectie van het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen