Algemeen Dagblad weet welke keeper de voorkeur krijgt tegen Frankrijk

9 oktober 2023, 21:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Bart Verbruggen gaat vrijdag tegen Frankrijk het doel van het Nederlands elftal verdedigen, zo is de verwachting van het Algemeen Dagblad. Volgens de krant ligt de keeper van Brighton & Hove Albion 'voorlopig op koppositie' in de keeperscarrousel van Ronald Koeman.

Koeman wilde maandag op de persconferentie nog niet verklappen wie gaat keepen. Dat moest hij eerst aan de keepers vertellen voordat hij de pers inlicht, zo beargumenteerde de bondscoach. Hij heeft met Nick Olij en Andries Noppert twee alternatieven. De drie keepers trainden maandag apart van de groep, samen met keeperstrainer Patrick Lodewijks.

Artikel gaat verder onder video

Koeman liet bij zijn aanstelling te weten dat hij het liefst een vaste keeper zou hebben. Van dat streven is nog niets terechtgekomen. Hij gaf toe veel vertrouwen te hebben in Verbruggen, maar dat had hij ook in Justin Bijlow, voegde hij toe. Bijlow worstelt gedurende zijn carrière echter geregeld met zijn fitheid en is nu ook niet fit.

Lees ook: Opstelling Oranje op basis van xTV: Dumfries valt buiten de boot

Koeman had in Zeist wel een boodschap voor Verbruggen. "Ik heb wel gezegd dat-ie niet weer zo’n korte bal moet inspelen in zijn eigen strafschopgebied", lachte hij. Koeman verwees naar een korte bal van Verbruggen in het duel met Liverpool op zondag; de risicovolle bal leidde tot een penalty voor Liverpool.

Als de 21-jarige Verbruggen inderdaad gaat keepen, zo merkt het AD op, wordt hij de jongste doelman bij Oranje sinds de legendarische Jan van Beveren in 1967, die destijds 19 jaar was.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen