Aston Villa geeft AZ ferme waarschuwing; ongelukkige rol voor Edson Álvarez

22 oktober 2023, 19:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aston Villa reist met een overwinning op zak af naar Alkmaar voor de Conference League-wedstrijd tegen AZ. De ploeg uit Birmingham was zondagavond met 4-1 te sterk voor West Ham United.

Douglas Luiz was verantwoordelijk voor de eerste twee doelpunten. In de dertigste minuut schoot de middenvelder van buiten het strafschopgebied raak in de linkerhoek; zeven minuten na de pauze benutte hij een strafschop die was verkregen na een overtreding van Edson Álvarez op Ezri Konsa.

Een ongelukkige rol dus voor Álvarez, maar de ex-Ajacied kreeg vijf minuten later een assist op zijn naam. Hij bediende Jarrod Bowen, die zichzelf de ruimte verschafte voor een diagonaal schot dat via verdediger Pau Torres achter keeper Emiliano Martínez belandde.

West Ham-trainer David Moyes bracht Mohammed Kudus binnen de lijnen in de hoop de comeback te voltooien, maar kwam bedrogen uit. Aston Villa liep juist verder uit dankzij feilloze pogingen van Ollie Watkins en Leon Bailey: 4-1.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!