Brobbey na botsing met Vaessen 'op schandalige wijze racistisch bejegend'

2 oktober 2023, 07:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Brian Brobbey is in de uren na de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax op social media 'op schandalige wijze racistisch bejegend', zo schrijft Mike Verweij in De Telegraaf. In de 84ste minuut van het duel raakte de 21-jarige spits met zijn voet het hoofd van de doelman van de Waalwijkers. Vaessen raakte meteen het bewustzijn kwijt en werd – uit voorzorg – op het veld gereanimeerd.

In een poging de bal te spelen, raakte Brobbey het hoofd van Vaessen. Waar er sprake leek van een ongelukkig botsing, werd door sommigen met de beschuldigende vinger naar de aanvaller van Ajax gewezen. "In hetzelfde open riool (social media, red.), waarin Steijn het moet ontgelden, werd Brobbey in de uren na RKC-Ajax op schandalige wijze racistisch bejegend. Terwijl van opzet bij de trap tegen het hoofd van Vaessen geen enkele sprake was", aldus Verweij.

Artikel gaat verder onder video

Ook Willem van Hanegem schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad over ‘de volle laag’ die Brobbey na het Vaessen-incident heeft gekregen. "Dat is echt sneu voor die gozer. Er kan altijd iets gebeuren bij een voetbalwedstrijd, dus ook een botsing tussen een speler en een keeper. Ik zag Brobbey er verslagen bij staan en een kruisje slaan, dat ongetwijfeld bedoeld was als een vraag om steun aan Vaessen. Laat al die mensen die op social media over Brobbey heen vielen, dat ook doen in plaats van naar hem wijzen."

Brobbey zelf reageerde kort na het staken van de wedstrijd op Instagram op het incident met Vaessen. Op Instagram Stories deelde hij een bericht van het account 433 en plaatste daarbij drie emoji's: twee hartjes en één emoji waarmee de spits van Ajax aangaf te bidden voor Vaessen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou in een wedstrijd krijgen spelers vaker een gele of rode kaart voor een veel minder heftig vergrijp. Waar het daar soms ook gaat om een ongelukkige samenhang. Hij had ook over Vaessen kunnen springen.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij was er al snel duidelijk dat het mis was. Denk je nou dat die scheids enkele seconde zo iets had van "zal ik dit bestraffen". Die wist ook wel dat voetbal er even niet meer toe doet. Overigens, vind ik het wel onsmakelijk om deze comment onder een post te plaatsen over Brobbey die racistisch bejegend werd. Dat komt van mij over dat je het wel normaal vond.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

DUW IN DE BRUG VAN ROBBYEY VAN SPELER VAN WAS DE OORZAAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EIGELIJK EEN PENATY!!!!!!!!!!

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KIJK NAAR DE BEELDEN VAN DE HET ONGEVAL DAN ZIE JE DAT BOBBEY ER NIETS AAN KON DOEN BOBBEY WERD GEDUWD DOOR DE TEGENSTANDER! EN EIGELIJK WAS HET EEN STRAFSCHOP VOOR BOBBEY

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Veassen gooit zijn lichaam er ook in en dit is een risico die ook kunt lopen als keeper. Volgens werd Rulli ook geraakt aan zijn hoofd kreeg heracles ook geen kaart voor en Rulli is ook voorlopig uitschakeld was ook 1 artikel en klaar. Maar zo gauw een ajax speler is doet onbewust allemaal niet normaal etc. En worden er tig artikelen aangwijd.

AJAX72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit was dubbel rood gewoon schorsing geven 4 wedstrijden

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat klopt. Niemand erkend dat zijn topsnelheid perfect op topniveau was maar dat hij daardoor wel de schuld van krijgt wat onjuist is. Ook ik had (eerst) gedacht aan penalty voor ons.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vraag me af hoe lang het duurt voor heavy Feyenoord/PSV fans dit gaan goed praten vanwege wat er met Vaessen gebeurd is.

FTID1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik begrijp niet eens wat er goed te praten valt en al helemaal niet wat Feyenoord hier mee te maken heeft. Het is super triest voor Vaessen en ook de opmerkingen naar Brobbey zijn kansloos. Alleen maar verliezers.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@FTID1908 is meer omdat net zoals vorig jaar toen Klaassen geraakt werd het gedrag door sommige "goed gepraat" te worden door te doen alsof het hun eigen schuld was. Vandaar dat ik me dat afvroeg, verder niks hoor, en omdat sommige Feyenoord/PSV supporters (de extreme) alles aanpakken om dingen richting Ajax (spelers) goed te praten. Goed praten heb ik het over die racistische bejegingen.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor mij BLIJFT Brobby onschuldig. Niemand die dat wil erkennen en daar hoor je niets van ! !

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wow, Nederland is een ontwikkeld en beschaafd land hoor ik vaak in de media gezegd worden.

Makka1949
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

DNA weetje : Varkens knorren,ezels balken,koeien loeien,en holbewoners zijn racistisch.

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

als ik de reactie lees van harry v d laan kan ik maar een conclusie trekken, hij is gewoon een racist ,en heeft een haat naar een club, wat een zielig persoon

Kuipje1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waar is de VAR als je hem nodig hebt?

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De analisten moeten hun mond houden. Deelden in hun eigen voetbaltijd ook uit . Dus laat hen zwijgen over dit soort dingen

heerlijk, helder, Hans
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het voorval dient een samenloop van omstandigheden, zowel keeper als Brobby valt niks te verwijten gaan alle bij voor de bal. men zegt vele onder ons dat Brobby de schuldige is. Maar de keeper als die voor de bal gaat had ook zn hoofd in kunnen trekken voor eigen bescherming. Hoop dat het goed gaat de keeper. En Brobby is goed bezig krijgt van mij een 9 voor inzet en wat een goal maak hij van hoge gehalte

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ZO DENK IK ER OOK PRECIES OVER ! ! ! ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen