Frank de Boer 'niet happig' op terugkeer bij Ajax: 'Maar als Louis van Gaal belt...'

10 oktober 2023, 16:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © X

Ronald de Boer acht de kans klein dat zijn broer Frank met een functie terugkeert bij Ajax. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal wordt her en der weleens genoemd als kandidaat om de Amsterdammers uit de brand te helpen, maar volgens Ronald de Boer is hij daar niet zo happig meer op.

De Boer heeft een succesvol verleden als coach én speler binnen Ajax, kent de club goed en heeft nog veel connecties in Amsterdam. Hoewel hij buiten Ajax maar weinig successen heeft gehad, zou Frank de Boer volgens sommige Ajax-fans wel degelijk gebruikt kunnen worden om uit de huidige sportieve malaise te komen. “Als Louis van Gaal belt, kan dat wel wat losmaken. Maar op dit moment is Frank niet zo happig”, vertelt Ronald bij de Pak Schaal podcast van Voetbal International. Van Gaal was een van de coaches onder wie De Boer doorbrak en met wie hij nog altijd een uitstekende relatie heeft.

Artikel gaat verder onder video

Eerder werd De Boer ook al gebeld, maar toen besloot hij uiteindelijk om niet in te stappen. “Hij werd ’s nachts zwetend wakker in de wetenschap dat hij die slangenkuil weer in zou moeten”, aldus Ronald de Boer, die met een knipoog vervolgt. “Frank heeft een haartransplantatie laten doen. Dan wil hij natuurlijk niet dat die haren weer uitvallen door de stress.”

De laatste keer dat Ajax de voormalig hoofdcoach benaderde, was het voor een rol als assistent-coach van Alfred Schreuder. Even later werd er gebeld of hij als interim het seizoen af wilde maken na het ontslag van Schreuder. “Daar hebben we over gesproken, maar ze wilden nog een tweede gesprek. Ik dacht: hallo, jullie weten toch wel wat jullie aan mij hebben. Ik zag het aanvankelijk wel zitten om het seizoen af te maken. Maar die ochtend werd ik alweer om vijf uur wakker. Toen dacht ik: dit moet ik niet willen. Ik heb toen Edwin van der Sar meteen gebeld en bedankt", vertelde De Boer destijds.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zogenaamd niet happig. Frank de Boer heeft het tikkie terug voetbal uitgevonden.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alweer zo'n lafaard die niks wil doen. Nou, hem hebben ze zeker niet nodig met zijn arrogante rotkop.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze hebben u met zo een houding ook niet nodig als supporter.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax supporters denkt terug aan de laatste wedstrijd De Graafschap/Ajax dat door ruzie van Frank met Milik (niet opgesteld) Ajax de titel aan PSV moest gunnen. Denkt ook terug aan de wedstrijd Ajax/Salzburg (toen onbekend nog). Dus geen Frank de boer die zowel in Engeland, Amerika als in Italië snel weggestuurd werd. En Oranje, vergeten ?

CMFRienStolk
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

K.N.V.B. is anti AJAX....kunnen we een nieuwe bond oprichtten....trainers aanstellen met een ajax hart...en het voetbal volgens de Hollandse school vergeten...daar redden we het niet meer mee....een serieuze zaak verdiend een harde aanpak

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen