Guus Hiddink trekt portemonnee om De Graafschap van 'doorn in het oog' te verlossen

4 oktober 2023, 12:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Guus Hiddink (76) gaat 'het voortouw nemen' om De Graafschap van een nieuw, modern trainingscomplex te voorzien. De oud-trainer van onder meer PSV, Real Madrid en het Nederlands elftal is als adviseur verbonden aan de club waarvoor hij als speler uitkwam in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw en waarbij hij als assistent zijn eerste stappen in het trainersvak zette.

De Graafschap beschikt op sportpark De Bezelhorst momenteel over twee voetbalvelden en een kunstgrasveld, maar deelt de accomodatie met een amateurvereniging én een rugbyclub. Bovendien ontbreekt het de spelers van De Graafschap aan mogelijkheden om er na de training te douchen, laat staan een maaltijd te gebruiken.

Artikel gaat verder onder video

Het is Hiddink 'een doorn in het oog', schrijft het Algemeen Dagblad. De gewezen toptrainer maakte recent deel uit van een clubdelegatie die bij de gemeente Doetinchem aanklopte met de vraag of De Bezelhorst door De Graafschap kan worden overgenomen, waarna een flinke modernisering van start moet gaan. Ook daarbij fungeert Hiddink als aanjager én financier.

"Voor een verbouwing zijn miljoenen nodig. Hiddink, die met acht andere investeerders het verlies van bijna 1,2 miljoen euro van afgelopen seizoen dekte met de aankoop van nieuwe aandelen, wil met een aantal Achterhoekse ondernemers het voortouw nemen", zo weet het AD.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen