Had Ajax naar Mislintat moeten luisteren? 'Hij is een paar klassen beter dan Brobbey'

3 oktober 2023, 16:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Sven Mislintat hoopte afgelopen zomer spits Joshua Zirkzee (22) naar Ajax te halen, maar de inmiddels ontslagen directeur voetbalzaken kreeg zijn komst er intern niet doorheen. Volgens Voetbal International-journalist Suleyman Öztürk was dat een verkeerde inschatting: hij noemt de huidige speler van het Italiaanse Bologna "een paar klassen beter dan Brian Brobbey".

Zirkzee speelde in de jeugd bij ADO Den Haag en Feyenoord, maar trok in 2017 naar het buitenland. Bij Bayern München zou hij via de Onder 17, de Onder 19 en het tweede elftal zijn debuut in het betaald voetbal maken. Uiteindelijk speelde hij zeventien wedstrijden voor Der Rekordmeister, waarin hij vier keer wist te scoren. Om meer minuten te maken verhuurde Bayern hem achtereenvolgens aan Parma en Anderlecht, om hem in de zomer van 2022 uiteindelijk te verkopen aan zijn huidige werkgever, Bologna.

Artikel gaat verder onder video

Bij de Italiaanse middenmoter beleefde Zirkzee cijfermatig nog geen topseizoen: in negentien Serie A-wedstrijden zou hij slechts twee keer scoren. Toch ziet Öztürk hem dit seizoen, waarin het in zeven duels ook nog maar één keer raak was voor Zirkzee, wel grote stappen maken. De journalist beschrijft hem als een meevoetballende spits, met 'de mindset van een middenvelder'. Toch kan hij zich nog steeds gaan ontpoppen tot doelpuntenmaker pur sang, wat hij bij Anderlecht ook al liet zien: "Spitsen zoals hij bloeien na hun 25ste echt helemaal open", ziet Öztürk. En dat moment kan dichterbij zijn dan gedacht: "In zijn tweede jaar bij Bologna staat hij op het punt van ontploffen."

Mislintat zag de kwaliteiten van Zirkzee afgelopen zomer dus wel, maar zowel de scouting als de technische staf van Ajax stonden niet achter zijn komst. "Het geeft te denken over het inschattingsvermogen van een aantal gekwalificeerde mensen", stelt Öztürk vast. "Joshua Zirkzee is namelijk een paar klassen beter dan Brian Brobbey. Dat zie je wanneer je de tijd neemt hem écht te bekijken", luidt de conclusie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tsja, maar de heren op tv en bij de Telegraaf weten toch alles beter.

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

vond het bij jong altijd een luie speler waar de klasse ook niet van af droop,

Ron@home
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Inderdaad. Een valse 'belofte' die hij nimmer wist in te lossen of zelfs maar te benaderen. Heeft mij nooit op de banken gekregen...

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus niet alleen Mislintat is fout, maar het hele bestuurboven hem en ook de Raad van Commisarissen hebben de ballen verstand van voetballen. Alleen de manier waarop zij hun zakken moeten vullen

K. Daffie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar wel vette bonussen opstrijken.

Naccienac
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jeeee zeg. Wat een slechte journalistiek van deze auteur Frank. Ajax staat op de 14e plaats na alle onkunde van met name Mislintat en dan komt Frank met deze titel 😂

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je bent tegenwoordig al snel een paar klassen beter dan een luie niet afgetrainde Brobbey.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hahaha is een grapje zeker Zierikzee en Brobbey weinig waard Ik heb eerder gezegd dat ajax De speler van san paulo moest halen Juan dos Santos Links als rechts schieten net zo hard Koppen kan die ook en op de vleugels spelen ook Dat is een echte spits voor ajax

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Naar Duitsers moet je nooit luisteren en die moeten lekker in hun heimat blijven.

Nasalis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Miskleuntat hem zo graag wilde hebben, zat hij zeker al bij de juiste zaakwaarnemer?

Patrick o
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brobbey maakt 26 goals in 60 wedstrijden in een team dat slecht draait.zirkzee 4 goals in 2 jaar tijd bologna in stuk of 30 games! En als gaat draaien bij ajax word hij doelpunten machine denk ik.

Sparta010
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Zierikzee kan er helemaal geen pepernoot van. Brobbey is wel een beest natuurlijk. Als hij alleen een individuele actie had zoals Adriano vroeger... Poah.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen