Mbappé schiet met record uit 1965 Paris Saint-Germain even uit de crisis

21 oktober 2023, 18:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Paris Saint-Germain heeft de crisissfeer voorlopig weer even naar de uitgang gedrukt. De formatie van Luis Enrique won zaterdagavond probleemloos van Strasbourg, dankzij een goal en assist van Kylian Mbappé (3-0). Daarmee pakte de Franse spits opnieuw een fraai record.

De aanvaller is door zijn openingsdoelpunt tegen de Franse laagvlieger namelijk de eerste speler sinds Jimmy Greaves in 1965 die voor zijn 25ste levensjaar het aantal van 172 doelpunten bereikt in een van de grootste vijf competities van Europa (Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk). Hij schoot na tien minuten een strafschop tegen de touwen.

De actie die hij na een half uur maakte, was nog knapper. Mbappé bereikte door een individuele actie de achterlijn, legde de bal knap terug en Carlos Soler tikte de bal van dichtbij simpel binnen. Een kwartier voor tijd haalde Fabián Ruiz met het derde doelpunt alle spanning definitief uit het duel.

Daarmee heeft PSG het goede gevoel weer een klein beetje terug, want PSG gaat door de driepunter in elk geval voor even weer over OGC Nice en AS Monaco heen naar de koppositie in de Ligue 1. Al moet voor het écht goede gevoel in de komende midweek in de Champions League ook worden gewonnen van AC Milan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen