Nieuw probleem voor Maurice Steijn: 'De onvrede sijpelt daar inmiddels door'

2 oktober 2023, 10:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De onvrede onder de reserves bij Ajax neemt toe, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Tegen RKC Waalwijk zaten zaterdagavond liefst acht door Sven Mislintat gehaalde spelers op bank. Spelers als Chuba Akpom en Georges Mikautadze beginnen volgens de krant ongeduldig te worden.

Josip Sutalo, Gastón Ávila en Carlos Forbs waren het afgelopen weekend de enige aanwinsten die aan de aftrap verschenen bij Ajax. Diant Ramaj, Anton Gaaei, Jakov Medic, Borna Sosa, Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Akpom en Mikautadze namen plaats op de bank en zaten daar nog steeds toen vlak voor tijd de wedstrijd definitief werd gestaakt vanwege de ernstige hoofdblessure van Etienne Vaessen.

Artikel gaat verder onder video

Op het middenveld was er een basisplaats voor de zelfopgeleide Silvano Vos. "Daardoor nam Benjamin Tahirovic opnieuw plaats op de bank. Net als zeven andere aankopen. De onvrede sijpelt daar inmiddels door. Nog niet zozeer bij de als reserves gehaalde Anton Gaaei en Jakov Medic, maar wel bij spelers als Chuba Akpom en Georges Mikautadze, die na hun transfer meer speeltijd verwachtten."

Zij hoeven zich volgens het Algemeen Dagblad echter geen illusies te maken "Ook omdat hun concurrenten Ajax driemaal op voorsprong brachten. Keepers Remko Pasveer en Diant Ramaj (vorige week nog sterk keepend voor Jong Ajax) hebben meer recht van spreken nu Jay Gorter weer niet vrijuit ging bij een tegengoal."

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn moet echt weg Ajax. Ook al zijn de spelers niet volgens verwachting, maar als je als coach niet met ze experimenteert en niet probeert om ze in hun kwaliteiten op te schalen dan ben je voor een club niets waard. Waarom toch altijd Taylor, Gorter, Rensch in de basis ? Nou ja Berghuis krijgt nog het voordeel van de twijfel, zo lang als het duurt dan. Ajax met Steijn is niet veel meer waard.

ToniMacaroni
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje, Steijn krijgt gewoon materiaal dat hij zelf niet heeft ingekocht..zijn allemaal spelertjes die niet eens in Ajax 2 horen te spelen (wie is die vd Boomen nou weer dan ?, nooit van die gast gehoord). Voor Ajax spelers geldt eigenlijk de volgende stelling: Daar spelen eigenlijk alleen maar internationals uit serieuze voetballanden. En Steijn denkt als hij thuis is..'niet eentje kan er fatsoenlijk voetballen' ..ik wil hierbij aantekenen dat ik Brobbey serieus goed vindt..die jongen maakte in de A jeugd 50 doelpunten per seizoen. Ik hoop echt dat hij snel naar Eindhoven komt..of naar mijn clubje..Helmond-Sport (maar dat zal er helaas niet inzitten)

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hi ToniMacaroni, dank voor je reactie. Klopt dat Steijn niet de spelers krijgt die hij graag wil. Maar het is niet anders dus moet het voor hem een uitdaging zijn om van deze ploeg een coherent geheel van te maken. Hij is door Ajax aangesteld, nou ik denk dat menig andere trainer daar jaloers op was/is. Steijn moet nu zijn gezag, zijn vakmanschap naar vermogen op de spelers overbrengen en niet "zweven" in veronderstellingen. Je moet niet vergeten dat Steijn er -dik- voor betaald wordt en mocht hij ontslagen worden dan krijgt hij een vette afkoopsom mee, maakt hem misschien financieel onafhankelijk. Als je met Eindhoven PSV bedoelt dan is Brobbey daar niet nodig, PSV heeft al een levensgevaarlijke aanvalslinie. Helmond Sport, ja joh die club is een historische club met veel geschiedenis, jammer dat de club uit beeld is.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Toni macaroni , Bullshit man, Stein stelt toch uit rancune iedere week alle overgebleven Ajax spelers op. Die horen allemaal in het circus, maar Stein saboteert de boel. Hij denkt dat hij boven Ajax staat die smetbak.

Mats00
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"wie is die vd Boomen nou weer dan ?, nooit van die gast gehoord' Dus het ligt aan Mislintat dat je een slechte voetbalkennis hebt als je hem niet kent.

Geus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Serieus goed? Vrees dat hij er met rood afgaat. Veel te gespierd voor een spits. Kost altijd handelingssnelheid. Kijk naar AZ, 010.. zijn toch helaas echt betere spitsen!!

JOKER72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax moet grote schoonmaak houden alle zomer aan kopen zo snel mogelijk opruimen trainer Bergwyn berghuis en gratis spelers opruimen en Ajax moet eigen jeugd spelers een kans geven en zet Frank de Boer weer terug als Trainer

ToniMacaroni
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kunt over iedereen wel een hoop zeggen. Maar niemand is gebaat als het er in Amsterdam zo aan toe gaat. Steijn vraagt zich ook elke dag af waar hij toch in terecht is gekomen, vaak is het op zo'n niveau niets anders dan een ordinaire slangenkuil. Je moet bereid zijn om mensen ongenadig een mes in de rug te steken, anders kom je niet hogerop (net zoals in elk bedrijf). Die mensen in de top doen alles voor geld, verkopen hun moeder nog voor een tientje en kennen gaan empathie. Als je daar niks mee te maken wilt hebben siert je dat, omdat je dan aangeeft WEL empathie te hebben. Het is niet de vraag wanneer hij ontslagen wordt, maar wanneer hij zelf beslist daar niet meer te willen werken !!

The all blacks
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kunt van een ezel geen renpaard maken

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je bedoelt Stein de ezel

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maurice Stein denkt dat de club van hem is. Zijn dictatoriale trekjes zal zijn ondergang zijn. Dit is de slechtste en meest onbetrouwbare trainer ooit bij Ajax. Zelfs zij. Twee voorgangers zijn niet zo slecht als Stein. Nou det zegt wel wat. Deze kut trainer bakt er helemaal niks van met zijn favoriete spelers die overgebleven waren van verleden jaar. Ik denk dat niemand hem de baas is, stelletje schijtlaarzen . Ajax staat nu door hem op de 15e plek. Ik vraag mij werkelijk af waarop men wacht met ontslaan. Op de bus ?????

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom19, "Deze kut trainer bakt er helemaal niks van met zijn favoriete spelers die overgebleven waren van verleden jaar". Dit vind ik ook.

AlleHensAanDek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik word serieus moe van dit soort verhalen in de media. Reserves zijn nooit blij met hun rol. Dat is een open deur intrappen. Elke club krijgt ermee te maken. Dus verhaal kan net zo goed geschreven worden over PSV of Feyenoord.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben benieuwd als er een andere trainer bij Ajax komt of hij dit team wel aan de praat kan krijgen. Is er eigenlijk wel een trainer die op dit moment bij Ajax wil instappen. Als de selectie inderdaad kwaliteitsarm is dan kan je het dit seizoen wel vergeten. Kijk maar naar Ron Jans bij Utrecht een trainer die ik hoog heb staan maar de resultaten vallen voorlopig nog steeds tegen.

JOKER72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Trainer en alle zomer miskopen snel opruimen

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

die spelers zijn gek gemaakt door misluktat, die zullen zelf toch wel weten nu,dat hun niveau niet toe rijkend is

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er is geen trainer beschikbaar die dit Ajax nog aan de praat gaat krijgen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wel, Ruud van Nistelrooij, hij kan goed met jonge talenten omgaan, zie Bakayoko, Saibari, Xavi Simons. En Ruud durft maatregelen tegen spelers te nemen. Ik zou er voor gaan als ik Ajax ben.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen