Op zwarte dag krijgt Ajax in minuut 71 goed nieuws vanaf De Toekomst

23 oktober 2023, 21:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Uitgerekend op de dag waarop Maurice Steijn als trainer van Ajax ontslagen is, krijgen de supporters van de Amsterdammers nog goed nieuws. Ahmetcan Kaplan maakte maandagavond in het duel tegen ADO Den Haag zijn officiële debuut voor Ajax. Tegelijkertijd nam FC Groningen het op tegen FC Emmen. Dat duel eindigde, net als Jong Ajax - ADO Den Haag, in een doelpuntloos gelijkspel.

FC Groningen - FC Emmen (0-0)
Na de nederlaag van vrijdag tegen De Graafschap besloot FC Groningen-trainer Dick Lukkien het roer om te gooien. Hij passeerde zijn doelman Michael Verrips en zette Hidde Jurjus onder de lat, maar de meest opvallende wijziging was de afwezigheid van Kevin van Veen. De spits, die deze zomer voor een transfersom van ongeveer 600.000 euro overkwam van Motherwell, werd door Lukkien gepasseerd en op de bank gezet. Zijn vervanger, Kristian Lien, kon het verschil niet maken.

Artikel gaat verder onder video

Het is de vierde wedstrijd op rij die niet gewonnen wordt door FC Groningen, waardoor de zorgen groot blijven bij de Trots van het Noorden. Een makkelijk schema voor de Groningers om de nodige punten te verzamelen volgt er ook niet, want er wachten duels tegen SC Cambuur,  FC Dordrecht, Roda JC en FC Eindhoven.

Jong Ajax - ADO Den Haag (0-0)
Een mooi moment voor Ahmetcan Kaplan tijdens het duel tussen Jong Ajax en ADO Den Haag. De Turkse centrumverdediger, die vorige zomer naar Amsterdam kwam en kampte met enorm veel blessureleed, maakte zijn officiële debuut in het shirt van de Amsterdamse club. Hij voorkwam met de rest van de defensie dat het veel hogere geklasseerde ADO Den Haag tot scoren kwam op De Toekomst: 0-0.

Andere uitslagen:
TOP Oss - Jong Utrecht: 2-0
Jong PSV - FC Eindhoven: 3-4
Jong AZ - De Graafschap: 3-0
Helmond Sport -  FC Dordrecht: 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen