Ronald Koeman krijgt appje van Steven Gerrard over mogelijke Oranje-klant

12 oktober 2023, 14:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © YouTube

Bondscoach Ronald Koeman heeft een appje ontvangen van Steven Gerrard. De voormalig middenvelder is momenteel actief als hoofdtrainer van Al-Ettifaq, waar Georginio Wijnaldum onder contract staat. Volgens zijn clubcoach is Wijnaldum fit genoeg voor een oproep bij Oranje.

Dat Koeman hem desondanks nog geen plekje gaf in de selectie van het Nederlands elftal, heeft vooral te maken met de fitheid. “Hij heeft een hele tijd in een heel moeilijke situatie gezeten. Hij heeft totaal geen voorbereiding gehad met een team. Ja, met een aantal spelers”, doelde de bondscoach op de voorbereiding, waar hij niet met de groep mocht meetrainen met Paris Saint-Germain.

Artikel gaat verder onder video

“Hij heeft een hele tijd niet gespeeld. Nu heeft hij inmiddels vier á vijf wedstrijden gespeeld”, zag Koeman, die wel veel beelden kreeg doorgestuurd van Al-Ettifaq en de goals die Wijnaldum maakte. “Hij is nog steeds in beeld, maar ik vond het nu nog te vroeg.”

Het is niet zo dat het niveau van de competitie in Saudi-Arabië onvoldoende is om in beeld te blijven bij Oranje. “Marcelo Brozović wordt ook nog gewoon opgeroepen voor de nationale ploeg van Kroatië. Dus ik zeg bij voorbaat niet dat het een te slechte competitie is.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen