RvC-lid van Sparta Rotterdam pakt collega's bij Ajax aan

4 oktober 2023, 15:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Dave Maasland, lid van de Raad van Commissarissen bij Sparta Rotterdam, vindt dat zijn collega-commissarissen bij Ajax nalatig zijn geweest. De RvC van Ajax had genoeg kansen om op de rem te trappen toen Sven Mislintat dubieuze aankopen deed, denkt Maasland.

De cyberexpert, die zich in de RvC van Sparta onder meer bezighoudt met de IT-systemen, de ontwikkeling van data-implementatie en de maatschappelijke betrokkenheid van de club, vertelde dinsdagavond bij Vandaag Inside dat een commissaris normaliter voldoende kansen krijgt om in te grijpen.

Artikel gaat verder onder video

“Ik weet een beetje hoeveel je meekrijgt en hoe vaak je de kans krijgt om te zeggen: moeten we dit wel doen?”, legde Maasland uit. “Vanaf de zijlijn kan ik zeggen dat daar genoeg kansen voor zijn. Ik vind het best wel vreemd dat je dit laat gebeuren en niet eerder hebt ingegrepen, voor zover ik dat kan zien. Ik vind wel dat het had gemoeten.”

RvC-voorzitter Pier Eringa besloot vorige week terug te treden; de harde kern wil ook commissarissen Georgette Schlick en Annette Mosman zien vertrekken. Maasland kan de kritiek wel begrijpen. “Kijkend naar de stand in de Eredivisie denk ik dat je als RvC verantwoordelijkheid moet nemen.”

Video: Johan Derksen geeft zijn mening over terugkeer Louis van Gaal bij Ajax

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Potjandorie, iedereen echt iedereen wil zijn zegje doen over Ajax, vermoeiend, maar kan ook niet anders als je als Ajax zijnde de hotste ploeg van Nederland bent net als Bayern in Duitsland, PSG in Frankrijk en nog meer andere bekende ploegen in hun landen. O ja, men wil Ajax een handje helpen van hoe het zou moeten.....ha ha ha.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach ja.....Revolutie........

Teun
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dave wie? Ohhhh het cyber mannetje, nou ik zou zeggen, schoenmaker blijf bij je leest!

Ressivener
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De beste man zit zelf in een RvC, en de vraag gaat over een RvC. Dus blijft deze schoenmaker bij z'n leest. Begrijpend lezen is ook een vak hé? :)

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een RvC van .......? Oh dat satelliet klupje.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maakt dat wat uit Krotje?RvC is RvC. Als een willekeurige vuilnisman of iets dergelijks er nou naar werd gevraagd. En Ajax hot? Ja klopt. Iets met hoogmoed komt voor de val. En dat je in je reactie Ajax nog durft te vergelijken met een PSG of een Bayern dat zegt iets over je gemoedstoestand ben ik bang… en die is denk ik niet al te best als je dit soort dingen durft te roepen 😜 even goede vrienden.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mich, begrijpend lezen is moeilijk voor je den ik. Ja Ajax is hot, als Ajax niet hot is dan bemoeit niet iedereen ongevraagd met Ajax. Ik lees weinig over andere clubs zoals Willem 2, Almere City en noem ze maar op. Dat hoogmoed en arrogante verwijt aan Ajax is al zou oud. Hoogmoed en arrogantie zijn nu bij andere clubs te vinden. Zie je dat jij bij het lezen je eigen uitleg geeft. Ik bedoel niet dat Ajax net zo'n grote club als Bayern of PSG of City is, ik doelde meer dat die clubs in hun land net als Ajax in ons land hot zijn. Trouwens Bayern en Ajax hebben hun sporen in Europa in de voetbalgeschiedenis al verdiend (ga de prijzenkasten maar na), PSG heeft nog niet eens 1 CL-titel behaald, toch is PSG hot in hun land en daarbuiten. Ik vraag je: "waarom toch altijd meteen onnodig persoonlijk worden ? Jouw indruk over mij kan ik aan jou retourneren, het antwoord weet ik al, maar dat hou ik voor mezelf. Even goede vrienden en no hard feelings.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij is dat toch aan Ajax om in te grijpen en niet aan Sparta? Vraag me af waarom een RvC lid van Sparta het gaat hebben over hoe het bij Ajax is gegaan.

Ressivener
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als hij vanuit het niets begint over Ajax heb je gelijk. Maar het lijkt mij dat het hem GEVRAAGD word erop te reageren, als hij bij VI zit en aangezien hij zelf in de RvC zit bij een andere club. Dan is het toch logisch dat de beste man antwoord? Of moet hij dan maar gewoon z'n mond houden bij elke niet-Spartaanse vraag?

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Ressivener Dan trek ik mijn comment in. Dan heb ik dat gemist in de post. Ben het eens dat hij er dan gewoon op kan reageren. My bad.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen