Studio Voetbal pleit voor debutant als spits bij Oranje: 'Waarom niet?!'

1 oktober 2023, 23:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

Ajax-spits Brian Brobbey is een goede kandidaat om de spitspositie bij Oranje te bekleden tegen Frankrijk, zo concludeert de tafel van Studio Voetbal zondagavond. De spits heeft nog geen enkele interland achter zijn naam, maar zal door de blessures bij Memphis Depay, Wout Weghorst en Cody Gakpo wel een kans ruiken.

Brobbey opende zaterdag de score voor Ajax tegen RKC Waalwijk. “Ik vind dat Brobbey goed bezig is”, zegt Ibrahim Afellay in het praatprogramma. “Hij maakte een goede loopactie voor zijn doelpunt, nam ‘m goed aan en schoot de bal geweldig binnen. De keeper heeft ‘m alleen gehoord. Ik vind dat Brobbey zich goed ontwikkelt.”

Artikel gaat verder onder video

Ron Jans, trainer van FC Utrecht, vult aan: “We hebben nu toch ook de spits van het Nederlands elftal gevonden, of niet? Als ze allemaal geblesseerd zijn, waarom niet? Hij speelt nu ook regelmatig negentig minuten, dat gebeurde voorheen niet.” Jeroen Stekelenburg vindt het geen gekke suggestie: “Je kiest dan wel voor de toekomst, als je Brobbey er nu in zet.”

Pierre van Hooijdonk denkt dat Oranje met name tegen Frankrijk wel behoefte kan hebben aan Brobbey. Drie dagen later wordt ook tegen Griekenland gespeeld in de EK-kwalificatiereeks. “Zijn balvastheid kan van waarde zijn tegen een ploeg als Frankrijk, die Nederland onder druk zal zetten. Brobbey is echt een plaag voor bijna alle verdedigers.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik weet niet of je je debut in dit gebrekkige elftal moet willen maken met al die blessures.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brian Brobbey lijkt mij meer geschikt als zeehond in het circus.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen