Van der Gijp: 'Ja, natúúrlijk een rode kaart voor Brobbey'

2 oktober 2023, 22:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

René van der Gijp vindt dat Brian Brobbey een rode kaart had moeten ontvangen na de botsing met Etienne Vaessen tijdens het duel tussen RKC Waalwijk en Ajax. Volgens de analist van Vandaag Inside kwam de botsing voort uit frustratie bij de spits van Ajax.

Van der Gijp zegt dat Brobbey de bal te ver voor zich uitspeelde, daarvan baalde en doorliep op de keeper. “Dan kan dit gebeuren. Hij speelt de bal te ver voor zich uit, daardoor is hij gefrustreerd en loopt hij door op de keeper. Je kan ook opspringen. Als je zo doorloopt op de keeper, dan kun je hem raken op zijn schouder, maar ook op zijn hoofd”, aldus de oud-aanvaller.

Artikel gaat verder onder video

Scheidsrechter Pol van Boekel had een rode kaart moeten trekken, vindt Van der Gijp.”Ja, natúúrlijk is dit een rode kaart. Op het moment dat hij de bal te ver voor zich uitspeelt, kan hij al stoppen. Hij kan die bal nooit meer halen en dat zat ‘m dwars. Dan gaat hij door op de keeper. Ja, dan kan de keeper buiten westen raken…”

Johan Derksen is het niet eens met zijn collega-analist. “Het oogde niet als een overtreding. Een spits gaat altijd voor de bal, tot het laatste moment.” Ook de bij het praatprogramma aanwezige scheidsrechter Bas Nijhuis zou geen kaart geven. “In eerste instantie niet, omdat dit soort situaties best vaak gebeurt in een seizoen. Niet zulk contact met het hoofd, maar wel met de schouder bijvoorbeeld. Een spits zal inderdaad altijd ervoor gaan.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Donkerrood en dan een kruisje slaan. Brobbey ff 6 weken off side.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt KingCrimson, Brobbey zijn 200 kilo, kan er prima over heen springen en doet het niet! Normaal pakt de keeper de bal en spring jij eroverheen. Dat deed hij niet. Hij schopte hem zelfs tegen zijn hoofd nog even, kort. Dat is gewoon een heel zware overtreding. Hij wil hem niet doodschoppen, maar hij wil Vaessen wel pijn doen.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ben benieuwt als de spits van Feyenoord of PSV dit volgende week doet . ook 6 weken schorsing!?

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik ben benieuwt als de spits van Feyenoord dit overkomt en door de scheidsrechter een rode kaart getrokken word. OOK 6 WEKEN SCHORSING!? Paulito

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De anti Ajacied van der Gijp moet ook weer eens zijn vervelende bek opentrekken. Ga lekker wat anders doen dan ons te vervelen met je stomme opmerkingen op tv.

AJAX72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hy heeft wel gelijk dubbel rood voor bobby 4 wedstrijden schorsing

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Op tv zag je niks ,want die verdediger loopt er voor . Je ziet wel dat brobbey de bal verspeelt en onnodig nog voor de bal gaat . Op allerlei andere fimpjes en foto' s zie je alleen dat zijn schoen bij zijn hoofd komt. Je ziet op de foto van vanavond ook een grote snee op zijn hoofd . Die krijg je niet van een knie ,maar van een schoen. Ik geloof niet dat brobbey het expres doet ,maar dat wil niet zeggen dat het geen overtreding is Dus denk ik dat de knvb wel moet onderzoeken . Die hebben meer camera shots . Alle kritiek op brobbey vind ik ook veelste ver gaan . Het rasictisch roepen ook . Alleen was daarvoor andersom natuurlijk ook wel wat gebeurd . De ajax'fans' die zondag nog met vuurwerk gooide in het uitvak riepen dingen over vaessen. Beiden niet chique en triest .

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brobbey krijg een duw van een speler van rkc (als de scheidsrechter een straf schop geef aan ajax mag je niet klagen) dat verklaart alles. volgens mij heef niemand dat gezien !

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Onzin er is wat dat betreft duidelijkheid . Geen enkele duw

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

rot toch op duw!! het is een schouderduw!! denk dat je hans anders of specsavers opzoeken!

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het was lomp, misschien onbezonnen. Maar ik geloof niet dat het intentioneel was. Al kan het dan alsnog gevaarlijk spel zijn. Dit is een lastige voor de knvb, maar die zullen het er wel bij laten om verdere oproer te voorkomen. Het was al schrikken voor iedereen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je dingen niet zeker weet moet je het nooit laten vanwege verdere oproer . De knvb heeft meer beelden en moeten gewoon met een besluit komen .

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Man er is geen duw geweest

Nassah-Richaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Uit de beelden die ik heb gezien blijkt heel duidelijk dat Brobbey bewust op de keeper doorloopt met de bedoeling hem te schoppen, als je op zijn rechterbeen let dan zie je duidelijk één stap voor de impact een versnelling van zijn rechterbeen. Of te wel een schoppende beweging die uiteindelijk ook doel trof met alle gevolgen vandien. Ben benieuwd wat de VAR hiermee gaat doen bij de hervatting van de wedstrijd.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mijn mening is dat Gijp uit zijn nek lult. Het was gewoon een ongelukkige samenloop. Je zag dat Vaessen met een noodgang zijn doel uitkomt wat iedere keeper op dat moment doet en dat Brobbey probeert bij de bal te komen daar is hij nu eenmaal spits voor, daarbij staat Ajax met 2-3 voor wat heeft het dan voor nut om bewust naar Vaessen door te halen en een eventuele rode kaart te riskeren. Denks daar maar eens aan meneer van der Gijp. O ja als Brobbey 200 kilo had gewogen dan had hij na elke sprint aan de beademing gemoeten en had hij wellicht nooit in het eerste van Ajax gestaan. Dit voor de fantasierijke figuren hier.

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Keeper komt zelf ook vol met risico naar de bal. Dus tja. Je kunt niet voor Brobbey spreken of t opzet is. Dat weet 1 iemand . Dus gijp moet zijn mond een van de spelers zelf uitdeelde etc. Dus die mag zn mond houden

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus een keeper is altijd de lul als hij voor een bal gaat????? Dan mag je die gerust een trap geven, zonder bestraft te worden?????

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feyenoord zeker he !?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

DEBlauw, net als bij die botsing van Rulli ?

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weet je wat ik zo bizar vind. In de eerste wedstrijd werd Rulli getorpedeerd door speler heracles was ook even out. Kreeg ook geen kaart of wat. Hoor je niemand over Volgens mij gaf kramer ook nog een elleboog aan Hato en hoor je niks over.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tikkieterug, als Kramer ooit gevloerd op de grond ligt dan zal ik er geen traan om laten en zelfs gaan zappen. Kramer heeft een jongen-van-de-straatmentaliteit en erger nog hij is nooit succesvol in zijn carrière geweest. Alleen maar provoceren, denk terug aan dat "aftrekgebaar" in een eerdere wedstrijd van RKC. En die schijnheilige Kramer deelt vaak elleboogjes uit, ook in de wedstrijd tegen Ajax. Onnodig !

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Huntelaar deed niet anders. Die heeft zoveel ellebogen uitgedeeld dat ze hem Lee Towers noemen. Maar dat is prima neem ik aan. Ajaxbril?

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan zou ik, als keeper zijnde, Nijhuis aanklagen, omdat hij niet optreedt tegen gemeen spel en een keeper niet beschermd. Dan kan elke speler doorgaan op een keeper zonder bestraft te worden.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Onzin. Echt onzin. Ik denk dat de scheids al snel door kreeg dat het serieus mis was. Op dat moment ga je niet even nadenken over of dit nou rood is of niet, net zoals de VAR. Op dat moment gaat het niet om het voetbal. Ik denk dat het onsmakelijk is dat jij vind op het moment dat dit gebeurd dat een straf belangrijker is.

avatar

Van der Gijp heeft weer een mening, is toch dezelfde kerel die zijn eerste vrouw klappen gaf, dus die neem ik totaal niet serieus. Brobbey raakt hem natuurlijk niet expres op zijn hoofd. Dit verhaal de wereld in helpen vind ik wel een aanklacht waardig tegen van der Gijp

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik kan best leven met een rode kaart. Het is moeilijk echt goed oordelen of je met Brobbey's snelheid hebben en de tijd tussen dat Vaessen de bal pakt (vanaf wanneer je dus niet meer voor de bal kan gaan) en dat Brobbey hem raakt meten. Dan moet je beoordelen of de tijd lang genoeg is met reactietijd erbij. En nee ik zeg niet dat ik het geen overtreding vind die rood waard is en ik zeg ook niet dat ik dat wel vind. Ik kan dat gewoon niet oordelen en ik denk dat het gewoon heel moeilijk te oordelen is. Je kan namelijk niet iemand een rode kaart geven puur op basis van aannames.

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

DIT WAS GEWOON EEN RODE KAART EN ZEKER 10 WEDSTRIJDEN SCHORSING!! WANT JE ZIET VERDOMD GOED DAT HIJ DIE VAESSEN GEWOON WIL RAKEN! EN DIE VAN DER GIJP HEEFT NET ZOALS IK GEWOON GELIJK! EN DERKSEN MOET MISSCHIEN RICHTING SPECSAVERS! ALS DE KNJB HIER HELEMAAL NIKS AAN DOET IS DIT GEWOON SCHANDALIG EN DE KNJB NIET BETROUWBAAR ALS ORGANISATIE! ( IS HET TOCH AL NIET) BEN OOK BENIEUWD HOE HET AF GAAT LOPEN MET DAT GEDOE MET DIE SPELERS! TWENTE KREEG DEGRADATIE AAN DE BROEK MAAR MISSCHIEN OMDAT HET 020 IS?? WEGGESTOPT EN NIET MEER OVER PRATEN?

Ron@home
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

CapsLock kapot?

Nils
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Arme Haike, zoveel last van je calimero syndroom?

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rene je bend achterlijk bezig,. 1 BOBBEY krijg een duw 2 Bobby springt omhoog en probeert de doelman te ontwijken! René zet je bril op en bekijk de tv beelden!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was kuifje er ook dan met je bobby🤣🤣🤣

Atus Leleulya
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb de beelden een paar keer bekeken en kreeg toch het idee dat Brobby vlak voor de botsing in de rug werd geduwd door een speler van RKC. Iets wat wel vaker gebeurd in zo'n situatie.

avatar

Ja maar toen had van der Gijp al een fles whisky op en lag hij waarschijnlijk weer een porno video te kijken want das was al weer 30 minuten geleden

Ronnie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Duidelijk dat Brobbey doorging op de keeper. Hij maakt zelfs een schoppende beweging.

Brabbeldas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij speelt bij Ajax, dus geen rood

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Natuurlijk is dit rood donkerrood. Maar goed hij speelt voor nul 20 en dan zijn de regels weer anders.En dat pauper publiek nog tekeer gaan. Net als toen Dani Lodewijks bijna doodschopte stonden ze ook te juichen. Wat een pulp pauper volk. Je zal er maar supporter van zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen