Van Hooijdonk vreest: Eredivisie kan na FC Groningen weer grote club kwijtraken

23 oktober 2023, 16:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

Pierre van Hooijdonk vreest dat zijn oude club Vitesse een moeizaam seizoen gaat beleven. De analist van Studio Voetbal sluit zelfs niet uit dat Vitesse na 35 jaar weer moet afdalen naar het tweede niveau.

Vitesse verloor zaterdag kansloos met 4-0 van Feyenoord en staat momenteel op de veertiende plek, met zeven punten uit negen wedstrijden. De degradatiestreep is dichtbij: nummer zestien FC Utrecht heeft slechts een punt minder dan Vitesse.

Artikel gaat verder onder video

FC Groningen toonde vorig seizoen aan dat gevestigde clubs zomaar kunnen degraderen en Van Hooijdonk kan niet uitsluiten dat Vitesse gaat volgen. “Het is dringen, onderin. Ik zit wel aan het FC Groningen-scenario te denken. Van die club dachten we ook heel lang: dat gebeurt niet. Vitesse heeft natuurlijk veel problemen op het veld, maar daarbuiten zijn die problemen nog veel groter. Als die problemen invloed krijgen op het veld… Ik sluit niks uit.”

Zoals Van Hooijdonk aanstipt heeft Vitesse niet alleen sportieve, maar ook financiële problemen. De club is inmiddels dertien maanden bezig de overname door de Common Group van Coley Parry langs de licentiecommissie van de KNVB te loodsen, maar dat is nog niet gelukt. Daardoor is de toekomst van de club onzeker.

Zie je Vitesse boven de degradatiestreep eindigen?

Laden...
1154 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gizmax
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij heeft weer in zijn glazenbol gekeken mooie sukkel hij is klaar met zeuren over Ajax gaan we verder met Vitesse droeftoeter

Jan Bruinsma
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ken wel mee gaan met van Hooijdonk . Vitesse en Groningen ,jaren Goede Clubs,Mijn gedachte ,Verkeerd Beleid en Spelers ,die Tekort komen,Vitesse en Groningen ,Bestuur uit de Regio en als ken Spelers,met Club Liefde voor de Clubs,

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen