Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman twijfelt over twee posities

16 oktober 2023, 12:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het Nederlands elftal speelt maandag om 20.45 uur het cruciale EK-kwalificatieduel met Griekenland. Bij een zege in Athene zet de ploeg van bondscoach Ronald Koeman een enorme stap richting de eindronde van volgend jaar. Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje.

Koeman gaat onder de lat niets te veranderen bij Oranje. Bart Verbruggen kreeg vrijdagavond tegen Frankrijk weliswaar twee doelpunten om de oren, maar de bondscoach ziet geen aanleiding om hem te vervangen door Nick Olij of Andries Noppert. Achterin lijkt de keuze, van rechts naar links, wederom te vallen op Denzel Dumfries, Lutsharel Geertruida, Virgil van Dijk, Nathan Aké en Quilindschy Hartman.

Artikel gaat verder onder video

Op het middenveld moet Koeman kiezen tussen Marten de Roon en Mats Wieffer. De Roon kreeg tegen Frankrijk het vertrouwen, maar werd halverwege de wedstrijd vervangen door Wieffer. De combinatie De Roon en Joey Veerman als controlerend duo beviel de bondscoach niet helemaal. Veerman lijkt te blijven mogen staan, terwijl Tijjani Reijnders na zijn uitstekende basisdebuut kan rekenen op weer een basisplaats.

Wout Weghorst viel tegen Frankrijk weliswaar geblesseerd uit, maar is snel hersteld en inzetbaar tegen Griekenland. Mocht hij niet fit genoeg zijn voor een basisplaats, dan is Donyell Malen zijn meest logische vervanger. Om tactische redenen zou Malen ook de voorkeur kunnen krijgen boven Weghorst. De andere aanvallende positie wordt waarschijnlijk ingevuld door Xavi Simons, die ook tegen Frankrijk startte.

Koeman kan tegen Frankrijk geen beroep doen op Frenkie de Jong, Memphis Depay, Jurriën Timber, Sven Botman, Justin Bijlow, Tyrell Malacia, Matthijs de Ligt, Cody Gakpo, Teun Koopmeiners, Steven Berghuis, Noa Lang (allen geblesseerd) en Mark Flekken (ziek). Bij een zege tegen Griekenland ligt het EK-ticket voor het grijpen. Bij een nederlaag heeft het Nederlands elftal kwalificatie via de reguliere weg niet meer in eigen hand.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Aké, Hartman; De Roon/Wieffer, Veerman, Reijnders; Weghorst/Malen, Simons

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Frans Van der schot
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Broby zal zich beter moeten ontwikkelen

Frans Van der schot
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij verliest vaak de als hij aangespeeld wordy

Dick Schoffelmeer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zie wel een reden om onder de lat wat te veranderen. Waarom stelt de bondscoach niet de keeper op die overduidelijk goed in zijn vel zit. In ieder geval had de 0 -1 vrijdag er bij Olij niet in gegaan.

HotBuffel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als hij bij de 0-2 op de doellijn had gestaan dan had hij deze ook gewoon kunnen pakken. Mbappé schoot hem echt niet zo mooi binnen boven in de kruising als men denkt. Kijk maar eens naar de beelden. Hij staat gewoon fout opgesteld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen