Vier profspelers weigeren regenboogshirt en komen dit weekend niet in actie

25 oktober 2023, 21:30
Foto: © ProShots

Telstar treedt aanstaande vrijdag tegen TOP Oss aan zonder Zakaria Eddahchouri, Leonardo Rocha de Almeida, Mohammed Tahiri en Alae-Eddine Bouyaghlafen. Het viertal weigert in een speciaal ontworpen regenboogshirts te spelen.

Telstar kondigde woensdag aan tegen TOP OSS aan te treden in speciaal ontworpen shirts in het kader van Telstar All Together. "Voetbal is voor iedereen ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet zich welkom voelen binnen het voetbal. Telstar zet zich in op het verbinden en inclusie en is tegen sociale uitsluiting", zo klinkt het op de website van de Keuken Kampioen Divisie-club.

Artikel gaat verder onder video

Dat Eddahchouri, Rocha de Almeida, Tahiri en Bouyaghlafen het speciaal ontworpen regenboogshirt weigeren te dragen, betekent volgens NH Nieuws automatisch dat zij vrijdag niet van de partij zijn tegen TOP Oss. Met name het ontbreken van Eddahchouri is een gemis voor Telstar: de spits is vooralsnog met vijf doelpunten topscorer van Telstar in de Keuken Kampioen Divisie.

“Dit seizoen hebben vier van onze Leeuwen aangegeven liever niet aan te treden in dit tenue. Inclusie omvat ook tolerantie en binnen die gedachte respecteren wij binnen onze fijne club de keuze van onze collega’s", aldus Telstar. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maupie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Flikker effe lekker op met die gay promotie. Ik snap die jongens wel. Ze zijn knettergek hier in Nederland.

Martin0345
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Door leeghoofden zoals jij zijn deze acties juist nodig. En misschien moet je het artikel eens eens lezen voordat je reageert, want dan snap je misschien wat Telstar's actie inhoudt.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Maupie paupie pauper, wat een onnozele reactie. Het is te hopen dat je nog op de basisschool zit en nog veel moet leren,anders ben je wel een heel triest figuur.

Maupie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Vertel eens waarom dan? Iedereen weet dat je niet aan moslimjongens kan vragen met die regenboogkleurtjes te spelen. Maar dat wordt niet gerespecteerd. Anders werd dit ook weer niet een item. Telstar respecteerd gelukkig wel de mening van deze jongens. Verder heb ik niks tegen homoseksualiteit. Maar het promoten er van vind ik ronduit belachelijk.

Maupie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Als je mij dan een pauper vind prima. Ik sta hier zeker niet alleen in. Fuck de woke gemeenschap.

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Beste Martin, U reactie is volkomen terecht echter waarschijnlijk heeft het leeghoofd een heel selectieve vriendenkring en zult U waarschijnlijk ook geen succes boeken met uw reactie. 👍🏼

Piet Gerrist, Ede
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Waarom zijn het altijd die moslims die hier niet aan mee willen doen? Op deze manier gaat Wilders steeds meer stemmen halen.

Cheers
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Heel eerlijk, stel dat ik de kwaliteiten had om überhaupt met telstar mee te mogen doen. Want met mijn 2 linkerbenen is het knap lastig. Maar ik zou dat shirt ook weigeren.

Als je mee wilt doen in een maatschappij dan ga je erbij staan, dan ga je mee doen, dan bevind je je onder de mensen en niet vanaf de zijlijn staan mopperen, ik wil er bij horen en jullie moeten mij accepteren. Respect en acceptatie komt niet van een vlag of een shirt of een geloofsovertuiging. Je wordt geaccepteerd en gerespecteerd als je dat bij een ander ook doet

LudiekInside
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

"Voetbal is voor iedereen ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie." Daar gaat het om met deze actie. We zouden wel respect moeten hebben voor jullie weigering hieraan maar jullie hoeven geen respect te hebben voor deze actie. Dat gaat namelijk niet samen. Zeg gewoon dat jullie godsdienst het verbiedt respect te hebben voor enkele van deze zaken.

Dean
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Toch opvallend dat bij een actie die erover gaat dat je moet accepteren dat er mensen zijn die anders denken, de mensen die anders denken onder vuur liggen.

Of wordt anders denken alleen geaccepteerd als het binnen de woke grenzen valt?

Maupie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Exact dat Dean. Goede stelling.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen