Vink maakt gehakt van Ajacied: 'Dat was de druppel, dat was écht schandalig'

26 oktober 2023, 18:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Marciano Vink noemt het optreden van Ajax-aanvaller Steven Berghuis tegen FC Utrecht 'beschamend'. De 31-jarige international mocht in Stadion Galgenwaard een half uur meedoen als invaller, maar wist daarin nauwelijks zijn stempel op de wedstrijd te drukken en maakte daarbij een ongeïnteresseerde indruk. Het duel ging dan ook met 4-3 verloren, wat trainer Maurice Steijn uiteindelijk de kop kostte.

Het matige optreden in Utrecht was niet het eerste dat Berghuis dit seizoen afleverde, stelt Vink op ESPN, waar hij is aangeschoven om de Europese duels van donderdagavond te analyseren. "Na het interview waarin hij niet volmondig zei: we staan vol achter de trainer en we gaan er wat van proberen te maken, vanaf dat moment vond ik dat áls hij al speelde, dat hij niet heel veel toevoegde. Met als druppel Utrecht, dat vond ik écht schandalig. Dan kom je erin en laat je dát zien, dat vond ik beschamend voor een Ajax-speler, maar sowieso voor een profvoetballer."

Artikel gaat verder onder video

Het interview waar Vink op doelt werd opgenomen na Ajax - Feyenoord. Op zondag 24 september werd De Klassieker stilgelegd bij een 0-3 voorsprong voor de Rotterdammers; drie dagen later werd het restant in een lege Johan Cruijff ArenA uitgespeeld en bepaalde Feyenoord de eindstand op 0-4. Berghuis weigerde in gesprek met Hans Kraaij Junior achter Steijn te gaan staan. De interviewer vroeg hem wat hij van zijn trainer vond, maar de Ajacied ontweek die vraag: "Dat is niet aan mij. Wat moet ik daarop zeggen? Dat is voor andere mensen om dat te beoordelen", sprak Berghuis. Zijn antwoord werd een dag later door het Algemeen Dagblad als 'een bom onder de toekomst van Steijn' betiteld.

Kenneth Pérez sluit zich bij Vink aan. "Je kunt niet een leiderstype zijn wanneer het jou uitkomt", stelt de Deen. "Hij wil graag de leider zijn, hij is ook verbaal sterk. Ik vind dat hij over het algemeen heel zinnige analyses heeft en ook wel iets probeert te zeggen. En ik vind dat je niet hoeft te liegen dat je achter de trainer staat terwijl dat niet zo is", aldus Pérez. Hij vindt echter wel dat Berghuis dan ook altijd het voortouw zou moeten nemen richting zijn ploeggenoten: "Leider ben je altijd, in slechte tijden én in goede tijden. Dus wat mij betreft is hij geen leiderstype, nee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die kuren vertoonde hij ook bij Feyenoord, als het niet ging zoals hij wilde

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo blij dat hij bij hunnie speelt. Sinds hij weg is speelt Feyenoord weergaloos.

Theo Burggraaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Berghuis moet verwijderd worden uit de selectie van Ajax hij is de grootste op draaier die de boel verziekt

gizmax
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is nu wel duidelijk er geen club vanuit de top 4 die wat te zoeken heeft in Europa behalve Feijenoord ka redelijk mee en de rest weet alleen maar te winnen van Volendam en Heracles en dan m.n. PSV van professor Bosz is een lachertje 😛😛🙈🙈

christineniewold08
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is een walgelijk mannetje,,als het bij ons niet liep, trapte hij vaakngenoeg een tegenstander naar de gallemiezen Enn zijn gedrag naar mijnheer Advocaat was beneden alle peil. Veinzen dat je van onze club houd en vervolgens naar onze aardsrivaal overcstappen, voor meer geld en Championsleague spelen, Bergmuis je krijgt gewoon wat je verdient.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen