EK lonkt voor Oranje: deze landen zijn al zeker van deelname

18 november 2023, 09:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het Nederlands elftal kan zich zaterdagavond definitief plaatsen voor het EK 2024. De ploeg van Ronald Koeman heeft aan een overwinning op Ierland genoeg om deelname aan het Europese kampioenschap te bewerkstelligen. Tot dusverre zijn er al dertien andere landen geplaatst voor het EK in 2024.

Omdat Nederland vorige interlandperiode in extremis af wist te rekenen met Griekenland (0-1), heeft het alles in eigen hand in Groep B. Als Oranje zaterdag wint van Ierland, is het zeker van deelname aan het EK. Mocht de ploeg van Koeman verliezen van de Ieren, is er nog geen man overboord. Winst in de daaropvolgende interland, tegen de nog puntloze hekkensluiter Gibraltar, is eveneens voldoende voor een kwalificering aan het Europees kampioenschap.

Artikel gaat verder onder video

Tot dusverre zijn er dertien landen al geplaatst voor het EK in Duitsland. De meeste recente ploegen die zich veilig speelden zijn Albanië en Denemarken. Albanië had vrijdagavond aan een 1-1 uitslag tegen Moldavië genoeg om zich voor de tweede keer in de historie te plaatsen. De Albanezen zaten in een poule E, waar Tsjechië en Polen moeten uitvechten wie het andere EK-ticket gaat krijgen.

Ook Denemarken plaatste zich vrijdagavond officieel voor het EK. De ploeg van Kaspar Hjulmand won met 2-1 van Slovenië, waardoor het eerste ticket in Groep H in de wacht werd gesleept. Slovenië en Kazachstan gaan uitmaken wie het andere land wordt dat zich plaatst voor het Europese kampioenschap.

Gekwalificeerde landen voor het EK 2024:

De andere elf landen die zeker zijn EK-deelname zijn: Duitsland, België, Portugal, Frankrijk, Turkije, Spanje, Schotland, Oostenrijk, Engeland, Hongarije en Slowakije.

Plaatst Oranje zich vanavond voor het EK?

Laden...
139 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Ierland verliest is dat nog niet zo erg voor hun. Dan hebben ze via de stand in de Europa een betere kans om zich via qualificaties alsnog te plaatsen. Omdat ze ook in een hogere klasse van dde Nations League hoger staan dan Griekenland en zij een zwakkere tegenstander kunnen loten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen