F-Side doet dringend verzoek na onrust over Palestijnse vlaggen

8 november 2023, 10:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Verschillende supportersgroepen van Ajax komen op Instagram met een opvallende oproep na de onrust die afgelopen zaterdag op de tribunes van de Johan Cruijff ArenA ontstond over een aantal Palestijnse vlaggen. Zowel de F-Side als het account van de groep Ultras Amsterdam roept de fanatieke aanhang op om donderdagavond, als Brighton & Hove Albion op bezoek komt in de Europa League, helemaal geen vlaggen van zowel Israël als Palestina mee te nemen naar de Johan Cruijff ArenA.

Hoewel Ajax tegen Heerenveen voor de tweede keer op rij wist te winnen onder de nieuwe trainer John van 't Schip, ging het tijdens en na de wedstrijd óók veel over de onrust die onder de fanatieke aanhang van de Amsterdammers ontstond op de tribunes. Er waren zeker twee Palestijnse vlaggen opgehangen, dit terwijl Ajax-supporters zich juist traditioneel met Israël afficheren en zichzelf zelfs de geuzennaam 'Joden' toebedeelden.

Artikel gaat verder onder video

Nog tijdens de wedstrijd leidden de vlaggen ertoe dat een deel van de supporters in de fanatieke vakken het met elkaar aan de stok kreeg op de tribunes. De uitkomst was dat de groep Ultras Amsterdam volgens het X-account Voetbal Ultras nog voor het laatste fluitsignaal het stadion verliet 'en alle sfeerartikelen meenam'.

Woensdag, een dag voor het treffen met Brighton, roepen zowel de F-Side als de Ultras Amsterdam de fans op om helemaal geen vlaggen van landen 'waar een oorlog gaande is of waarmee een politiek statement wordt uitgedragen' mee te nemen naar de ArenA. In plaats daarvan wordt juist gepleit voor vlaggen waarop de club en/of de stad Amsterdam staat afgebeeld mee te brengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Waren ze de vroeg bij dan als de wedstrijd op zondag was Verschillende supportersgroepen van Ajax komen op Instagram met een opvallende oproep na de onrust die afgelopen zaterdag op de tribunes van de Johan Cruijff ArenA ontstond over een aantal Palestijnse vlaggen. Zowel de F-Side als het account van de groep Ultras

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat de supporters groep zich maar over meer dingen drukmaken ongeregeldheden Hup op de kop het vak uit Vuurwerk / slopen / en spreekkoren Ze benaderen altijd de club negatieve

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het waren weer de moslims die voor moslims opkomen in palestina. Ongelovigen vinden zij minder dan str.nd

Thomvak425
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is een beetje simpel Waarom19; je haalt wel van alles door elkaar

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een Palestina-vlag bij Ajax is not done. Klaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen