Frenkie de Jong maakt op zeer speciale wijze rentree bij FC Barcelona

25 november 2023, 13:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Frenkie de Jong maakt zaterdagmiddag zijn rentree bij FC Barcelona. De middenvelder kampte afgelopen weken met een enkelblessure, maar is fit genoeg om aan de aftrap te beginnen voor het duel met Rayo Vallecano. Een basisplaats is niet het enige goede nieuws voor De Jong.

De Nederlander, die deze week naar verluidt vader werd, draagt door afwezigheid van Marc-André ter Stegen de aanvoerdersband voor de regerend landskampioen. De Jong zal, zoals altijd, de plek op het middenveld als controleur innemen. Barcelona gaat op bezoek bij Rayo Vallecano, dat tiende staat in de LaLiga. Barça is de nummer drie.

Artikel gaat verder onder video

De Jong stond sinds eind september aan de kant wegens een enkelblessure die hij opliep in het duel met Celta de Vigo. Door dit kwetsuur moest de middenvelder de afgelopen twee interlandperiodes met het Nederlands elftal aan zich voorbij laten gaan. Desondanks slaagde Oranje erin om zich te plaatsen voor het EK, waar De Jong normaliter weer van de partij is.

Inaki Pena verdedigt zaterdagmiddag het doel namens Barcelona. Ter Stegen ontbreekt bij de Catalanen wegens rugklachten. De achterhoede van Barça wordt gevormd door Joao Cancelo, Inigo Martínez, Andreas Christensen en Alejandro Baldé. De Jong wordt op het middenveld geassisteerd door Oriol Romeu en Pedri. Lamine Yamal, Ferran Torres en Robert Lewandowski vormen het aanvalstrio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen