Harde kern van FC Utrecht keert zich tegen demonstranten in Utrecht na winst Wilders

23 november 2023, 20:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © VoetbalUltras

Bij de demonstratie tegen uitsluiting in Utrecht waren donderdagavond zo’n vijftig tegendemonstranten aanwezig. Volgens de politie ging het om leden van de harde kern van FC Utrecht. De politie sloot de tegendemonstranten in en hield zo beide groepen gescheiden.

Als reactie op de verkiezingswinst van de PVV van Geert Wilders organiseerde de linkse beweging Antifa een demonstratie. Volgens De Telegraaf lieten de circa vierhonderd aanwezige demonstranten 'zich niet afschrikken door de tegendemonstranten'.

Artikel gaat verder onder video

Voorafgaand aan de door Antifa georganiseerde bijeenkomst was er op het Stadhuisplein een andere demonstratie tegen uitsluiting, georganiseerd door lokale politici van GroenLinks en PvdA. Daar kwamen meer dan duizend mensen op af.

In Utrecht kreeg de PVV 'slechts' 9,9 procent van de stemmen; de populairste partijen was verreweg GroenLinks-PvdA (34,9 procent). Toch blijkt de harde kern van FC Utrecht zich niet te verenigen met de demonstratie tegen Wilders. Landelijk kon de PVV rekenen op zo’n 23,6 procent van de stemmen en dat vertaalt zich volgens de huidige prognose naar 37 zetels in de Tweede Kamer.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.