Liverpool-icoon in de bres voor zwaar gestrafte aartsrivaal Everton: 'Dit voelt buitensporig'

17 november 2023, 15:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots / SKY Sports

Liverpool-icoon Jamie Carragher vindt dat Everton, de stadgenoot en aartsrivaal van zijn vroegere werkgever, 'buitensporig' wordt bestraft door de Premier League. Die maakte vrijdag bekend dat de The Toffees vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regels liefst tien punten in mindering krijgen.

Everton, de werkgever van Arnaut Danjuma, leeft financieel al jaren op te grote voet en krijgt daarvoor een fikse rekening gepresenteerd. De huidige nummer veertien van de Engelse competitie zakt door de forse puntenstraf in één klap tot onder de degradatiestreep en vindt zichzelf nu terug op plek negentien, met slechts vier resterende punten. De club liet zelf al weten 'geschokt en teleurgesteld' te zijn en kondigde al aan in beroep te gaan tegen de zware sanctie.

Artikel gaat verder onder video

Carragher heeft daar alle begrip voor. "Ik vind: als je de regels overtreedt dan moet je gestraft worden", begint de inmiddels 45-jarige oud-verdediger zijn reactie tegenover Sky Sports. "Maar tien punten aftrek, dat is wel erg veel. We hebben nog nooit eerder een dergelijke straf gezien, dit is voor mijn gevoel echt buitensporig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen