Nederlander met tien interlandgoals komt met tip aan doelpuntloze Xavi Simons

20 november 2023, 22:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Xavi Simons is er in zijn eerste tien interlands nog niet in geslaagd om zijn eerste doelpunt voor het Nederlands elftal te maken. Waar de aanvaller annex middenvelder bij RB Leipzig de sterren van de hemel speelt, wil het bij Oranje maar niet lukken om een goal te scoren. 69-voudig international Ryan Babel geeft Simons een tip hoe hij wel trefzeker kan worden.

De momenteel clubloze Babel geeft in gesprek met De Telegraaf de belangen van het duel met Gibraltar aan. De wedstrijd tegen de nog puntloze hekkensluiter wordt door velen gezien als een nutteloos duel, maar hier denkt Babel anders over. Hij ziet het affiche met de nummer 198 van de wereld als een mooie gelegenheid voor spelers die nog doelpuntloos zijn.

Artikel gaat verder onder video

“Naast Wout Weghorst en Thijs Dallinga noemde ik bewust ook Tijjani Reijnders en Xavi. Dat zijn spelers die nog op nul interlanddoelpunten staan. Uit eigen ervaring weet ik dat je daar zo snel mogelijk vanaf wilt”, begint Babel, die zelf tien keer scoorde in het shirt van Oranje. De aanvaller geeft Simons vervolgens een advies.

“Als ik met name Xavi één tip mag geven, dan is het: rustig blijven. Hij wil nu té graag scoren, maar moet op zijn kwaliteiten vertrouwen”, zegt Babel. Simons was in het shirt van Leipzig goed voor zes goals in achttien wedstrijden. “Die goal komt echt wel. Ik denk zelfs al tegen Gibraltar. Maar als Xavi blijft forceren, dan gaat het juist verkeerd”, weet de oud-speler van onder meer Ajax en Liverpool.

Maakt Simons tegen Gibraltar zijn eerste Oranje-treffer?

Laden...
145 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Als je tips gaat krijgen van Ryan Babel, dan weet je dat het echt niet goed gaat.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen