NOS kreeg het aan de stok met woedende Weghorst na interview: 'KNVB moest hem weghalen'

19 november 2023, 10:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © X

Wout Weghorst was na het interview bij de NOS boos op Arman Avsaroglu. De journalist stelde enkele kritische vragen aan de matchwinner over het moeizame spel van het Nederlands elftal tegen Ierland en dat was duidelijk tegen het zere been van de aanvaller. Ook toen het interview was afgelopen, ging het gesteggel nog even door. De spits moest uiteindelijk door de KNVB zelfs worden weggehaald.

Dat doet Avsaroglu uit de doeken in de voetbalpodcast van de NOS. Na het ietwat ongemakkelijke interview sprak de journalist nog even na met Weghorst. “Over hoe alles was verlopen. Ik kreeg te horen dat ik precies zou hebben wat ik wilde. Ik hoop toch echt dat Weghorst weet dat we hier niet op uit zijn”, vertelde Avsaroglu.

Artikel gaat verder onder video

“We willen gewoon een gesprek voeren met iemand en zijn helemaal niet uit op een confrontatie of conflict. Dat denkt hij écht, maar wij zoeken het niet op. Dat is vooral voor hemzelf heel erg jammer”, meende de journalist van de NOS, die toen de camera’s al uit waren het dus min of meer aan de stok had met Weghorst.

“Ik deed wel wat stapjes achteruit, ja. Uiteindelijk moest de KNVB er aan te pas komen om Wout Weghorst maar even weg te halen. Dat was wel apart, ja”, aldus de Avsaroglu, die sowieso niet helemaal snapte waarom de stemming bij Oranje zo anders was dan bij de meeste mensen in het land, die het voetbal niet om aan te zien vonden.

“Kritiek mag je niet hebben van Wout Weghorst. Dan word je direct uitgekafferd. Want hoe haal je het in je hoofd om negatief te zijn over een wedstrijd waarin Nederland zich heeft geplaatst voor het Europees kampioenschap?”, maakte Avsaroglu er bijna een dolletje van. Ook Virgil van Dijk gaf aan dat hij niets wilde wegnemen van het goede gevoel dat er heerste in de groep. “Dat vond ik wel apart, hoe de spelers deze avond hebben beleefd.”

Was de reactie van Weghorst overdreven?

Laden...
4937 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Falend Nederland.
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ook zoiets met het interview met Weghorst. Je mag ook nooit geen kritische vragen stellen daar kunnen deze heren namelijk niet tegen. Hou toch op . Nou zal ik eens kritisch zijn ik vindt hem een van de slechte spitsen die ik ken is veel te traag houterig geen technische speler. Altijd commentaar op de leiding hij kan echt niks . Het is gewoon een waardeloze zak. Zo dat vind ik en het lucht op. Woutje succes jonge ga vooral zo door jij redt het wel.

Edwin28
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Er zitten helemaal geen journalisten bij de nos alleen maar napraters en opjutters

Allback
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Dit is wellicht dé reden dat het niveau niet omhoog gaat, spelers zijn snel tevreden en zijn zelf niet kritisch op zichzelf en anderen. Met deze mentaliteit en gebrek aan zelfreflectie zul je nooit verbetering zien.

jailhouserocker
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Woutje is een beetje erg in zichzelf gaan geloven, om met vd Gijp te spreken. Hij laat zich zien als een dolle stier waar geen rem op zit wanneer het hem niet zint. Prima dat hij hard werkt om zijn (ernstige) tekorten te maskeren, maar het lijkt erop dat hij zichzelf erg overschat

infielder
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Hij heeft wel degelijk een punt dat ze het altijd met een negatieve boventoon brengen. Ook was de NOS er als eerste bij toen Weghorst zich niet liet vaxen.. Dat zal hij ook vast niet vergeten zijn. Ik volg al best lang Nederland en het is altijd zo geweest. Ook toen van Persie in de spits stond en het niet zo lekker ging en ook toen Seedorf in oranje zat. Met een eindtoernooi dan moet er elke dag genoeg programma's worden gevuld met content. Het maakt niet uit als oranje bijvoorbeeld om tactische redenen niets van de opstelling wil laten weten dan gaat de media gissen. Belangrijk ook wel want zonder deze focus van de media gaat de hele oranje koorts niet ontstaan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen