Weghorst kan vraag van de NOS niet geloven, Van Hooijdonk geeft hem een draai om de oren

18 november 2023, 23:40
Foto: © NOS

Wout Weghorst verscheen getergd voor de camera na de overwinning van Nederland op Ierland. De spits van het Nederlands elftal, die er met zijn doelpunt voor zorgde dat Oranje naar het EK gaat, kon een vraag van de NOS niet geloven.

“Ik vraag me af wat jouw verklaring is waarom het vandaag misschien wat moeilijker ging dan je wellicht had gehoopt”, luidde de vraag van NOS-journalist Arman Avsaroglu. Weghorst reageerde: “Dat is wat je belangrijk vindt op dit moment?” Avsaroglu antwoordde: “Ik vind het belangrijk dat jullie je plaatsen voor een toernooi, maar ik ben ook journalist.”

Artikel gaat verder onder video

Weghorst stelde dat het gaat om de plaatsing voor het EK. “Ik denk dat dat heel belangrijk is. Dat hebben we fantastisch gedaan. Dat het beter moet en beter kan, absoluut. Maar je begint al meteen in je tweede vraag over dat het een moeilijke wedstrijd was.” Avsaroglu vond dat hij daarmee ‘niets geks’ zei.

Weghorst antwoordde: “Daar wil ik helemaal niet naartoe. Ik wil helemaal niet naar een interview toe dat deze kant op gaat. Ik denk dat iedereen voelt dat het bij vlagen moeizaam gaat en niet voldoende is. Alleen snap ik nooit zo goed en vind ik het jammer dat je altijd daar direct naartoe moet, dat je die vraag als tweede stelt in een interview. Dat vind ik jammer.”

In de studio van de NOS kreeg Weghorst een draai om de oren van Pierre van Hooijdonk. “Wout moet ook even met beide benen op de grond gezet worden”, vindt de oud-spits. “Hij maakt een fantastische goal, maar dit is de tweede keer dat we naar een verongelijkt interview zitten te kijken met Weghorst waarin een hele normale vraag gesteld wordt”, doelde Van Hooijdonk op een eerder interview van Weghorst in september. “Diezelfde vraag stelde je ook aan ons. Wij geven daar antwoord op. Waarom kan Weghorst dat niet? Er is geen enkele reden om zo te reageren.”

Ook Rafael van der Vaart: vindt de vraag van de journalist niet onder de gordel. “Je zag hem na zijn doelpunt ook een gebaar maken richting het publiek, of naar ons. Er wordt natuurlijk om Luuk de Jong geroepen. Ik denk dat hij daar gewoon heel erg mee zit. Hoe vaak hebben we wel niet gezegd dat het fantastisch is wat hij allemaal uit zijn carrière haalt? Maar het was vandaag geen topwedstrijd. Dan mag je die vraag stellen. Dan reageert hij zo. Jongen, je hebt een wereldgoal gemaakt!”

Snap je de kritiek van Wout Weghorst op de vraagstelling van de NOS?

Laden...
4529 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Revolutie
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Ik begrijp Weghorst wel. Hij is een zeer beperkte speler met weinig techniek maar wel iemand die met heel veel inzet strijdt en dan ook nog regelmatig de beslissende doelpunten maakt. De rest speelt slecht en wordt meestal met fluwelen handschoentjes benadert en anders behandelt als hij.

gtsb
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Weghorst in de spits zegt gewoon heel veel over oranje . Hij mag heel blij zijn dat hij speelt en niet zo gaan doen .

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Wout heeft gescoord en dan is het toch allemaal geweldig gegaan........in de ogen van Wout dan! Al vaker is aangegeven dat Wout een hele slechte acteur is die je eigenlijk nooit meer een voor een microfoon of camera moet zetten want dan schiet hij in de " oh nu moet ik de dramatiek uit de kast halen" rol. Gewoon blij zijn dat je mee mag doen Wout, bij gebrek aan beter !

Dropke
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Waarom zitten die van Hooydonk en van der Vaart daar eigenlijk ze voegen toch niks toe we zien toch zelf wel hoe een wedstrijd is verlopen of denken ze dat zij alleen het spelletje snappen en een beetje popie zitten doen of wij met zn allen malloten zijn. Geld verkwanselen van NOS en niks anders .

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Die zichzelf analisten noemende figuren heb ik al een hele tijd geleden vaarwel gezegt om naar te kijken en te luisteren. Start wedstrijd 20.45 uur? dan de TV om 20.44 uur aanzetten ;-)

Jacobus La-Grand
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

We hebben best een sterk team. Het is nog in een opbouwende fase. Nu kan iedereen mooi of lelijk praten over onze prestaties, maar dat zijn woorden en nog meer woorden. Vergeet niet dat ontwikkeling en ervaring tijd nodig heeft en gepaard gaat met vallen en opstaan. Een echt gemeende supporter is net als in een huwelijk: in goede en in slechte tijden sta je er voor elkaar. Gun ze dan ook die tijd. Erger is als je niet leert van je fouten of er geen goede ambiance in het team is. Het enigste probleem wat ik zie is een spitsen probleem. Er zijn geen constante "afmakers". Geen spitsen meer zoals: Iceman (Dennis Bergkamp), flying dutchman (Robin van Persie) of Marco van Basten, Arjan Robben en meer van dat kaliber. Mannen van weleer. Gisteren bleek dat maar weer. Op goal schieten okee, maar onderscheidende spitsen in het geraffineerde en het intelligente ontbreekt er nog aan. Tijd om daarin op te staan.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Wat u zegt is eigenlijk dat het afwerken op de goal niet beheerst wordt. Daar hebben de huidige zichzelf spits noemende spelers idd last van. Dat valt te trainen in mijn ogen en daarom wordt het ook hoog tijd voor een echte spitsentrainer bij Oranje zoals Mackaay,van Persie, van Basten en wellicht nog anderen die ik vergeet nu. Ronald Koeman was een verdediger, zijn broer een middenvelder, Lodewijks een keeper en Hulshof een ????. Vul in en kleur de plaatjes, Koeman !

Heckboys
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Laten alle verslaggevers nu zorgen dat hem NOOIT meer iets gevraagd wordt. Bij Weghorst draait alles enkel en alleen maar om Weghorst. GEEN AANDACHT aan hem schenken!!!

Stef1968
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Wout heeft de 1e helft geweldig gespeeld. Tweede helft niet gezien. Hij scoorde een goede goal en had een aantal goede eentweetjes die steeds net niet lukte. Ik vind hem erg sterk in de kaats, dat wordt vaak niet of onderbelicht. Een goede journalist stelt vragen waarbij de voetballer zijn verhaal kan doen. Bijvoorbeeld 'Hoe heb jij de wedstrijd ervaren?' Deze journalist stopt ZIJN mening in de vraag en daar mag de voetballer dan op reageren. Hij probeert hiermee het inteview zijn richting in te duwen, maar dat lukt hem niet. Wout heeft hem door en reageert terecht. Deze journalist respecteert de voetballer niet, dus hoef je ook niet met respect te reageren.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Weghorst heeft geen zin in de vragen van de journalist. Nou dan moet je daar niet gaan staan. Dan zeg je maar tegen Koeman, laat iemand anders daar maar gaan lullen, ik niet. Maar niet gaan reageren alsof die man geen kritische vragen mag stellen. Was het goed gespeeld? Antwoord: nee. Dan heb niet zo'n arrogante houding en zeg gewoon dat het slecht was. Klaar. De realiteit is dat een x-aantal spelers bij interviews een soort arrogantie ten toon spreiden terwijl ze te weinig brengen. Maar dat mag niet gezegd worden.

Maister
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Wat een spannend interview, misschien moet de NOS volgende keer maar een psycholoog sturen in plaats van een journalist

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen