PSV maakt de dienst uit bij Oranje Onder 19: Babadi en Land pakken hoofdrollen

15 november 2023, 20:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het Nederlands elftal Onder 19 is goed begonen aan de kwalificatie voor het EK voor komende zomer. Door doelpunten van Isaac Babadi en Tygo Land won Oranje woensdagavond met 2-0 van Luxemburg. De PSV’ers scoorden in respectievelijk de 36ste en 43ste minuut.

PSV was met vijf spelers de hofleverancier van de basiself van Oranje. Behalve Babadi en Land hadden ook keeper Roy Steur, verdediger Emmanuel van de Blaak en aanvaller Jason van Duiven een basisplaats. Verder waren Feyenoord (Givairo Read en Antoni Milambo), Heracles Almelo (Stijn Bultman), Borussia Dortmund (Julian Rijkhoff), AZ (Jeremiah Esajas) en OH Leuven (Ezechiel Banzuzi) ook vertegenwoordigd.

Artikel gaat verder onder video

Oranje speelt de komende dagen ook tegen Azerbeidzjan (zaterdag) en Bosnië Herzegovina (dinsdag). Alle wedstrijden in het kwalificatietoernooi worden in Luxemburg gespeeld. Als Oranje bij de eerste twee ploegen eindigt in de poule (of de beste nummer drie is), plaatst het zich voor de volgende kwalificatieronde. Daarin worden de 28 overgebleven landen verdeeld over 7 groepen van 4 teams. De groepswinnaars kwalificeren zich voor het EK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen