Ronald de Boer looft 'mentorleerling' bij Ajax O18: 'Hij is echt heel goed, echt een spil'

18 november 2023, 14:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots/Ziggo Sport

Ronald de Boer bekleedt momenteel een functie binnen de jeugdopleiding van Ajax. De oud-voetballer van de Amsterdammers vertelt tegenover Inside Ajax dat hij onder meer actief is als mentor van ‘vijf toptalenten’. De Boer doet daarnaast een boekje open over zijn eigen jaren als jonge speler bij Ajax.

“Ik ben skillcoach en mentor van vijf toptalenten”, vertelt de voormalig middenvelder annex aanvaller. “Er zitten leuke talenten tussen. Ik vind Mark Verkuijl een hele goed, hij is echt een spil, heeft de agressiviteit en denkt aan het teambelang”, gaat De Boer verder. Verkuijl is momenteel zeventien jaar en speelt zijn wedstrijden bij de Onder 18 van Ajax.

Artikel gaat verder onder video

In dat team speelt ook Damián van der Vaart, de zoon van Rafael van der Vaart. “Je moet wapens in je bezit hebben, en dat heeft Damián. Het is een vereiste om een bepaald wapen te hebben”, voegt De Boer daar aan toe. De tweelingbroer van Frank de Boer doorliep zelf ook de ‘Ajax-school’ en weet als geen ander hoe groot de stap naar de hoofdmacht is.

“Het was een harde leerschool. Met spelers als Jan Wouters moest je geen dolletje plegen”, kijkt De Boer terug. “Als je die door de benen ging spelen, dan ging het tekeer. Echt zagen. Ik heb dingen gezien die nu echt niet meer zouden kunnen. Nu zou hij naar de kant worden geroepen en twee weken bij het tweede elftal gaan spelen.”

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen