Sneijder-effect bij DHSC, Wesley geniet: 'Dat zijn de mooiste dingen die er zijn'

26 november 2023, 09:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Veronica / Google Maps

Wesley Sneijder nam na het ontslag van Mark Verkuyl zaterdag naast zijn broertje Jeffrey plaats op de bank van de Utrechtse amateurclub DHSC, en zag de club uit bij Huizen een 0-1 overwinning boeken in de vierde divisie. De recordinternational geniet van het Nederlandse amateurvoetbal: "Zometeen de kantine in en een biertje drinken met de jongens, daarna met de bus terug. Dat zijn de mooiste dingen die er zijn."

Als speler kwam Sneijder uit voor onder meer Real Madrid en Internazionale en speelde hij in de grootste stadions van Europa. Het contrast met Sportpark De Wolfskamer in Huizen kan nauwelijks groter zijn, toch voelt hij zich helemaal op zijn plek bij de amateurs. "Heerlijk toch? Ik hou van amateurvoetbal. Kijk naar die enthousiaste fans van Huizen achter me", zegt de voormalig middenvelder tegen het Algemeen Dagblad. "Zometeen de kantine in en een biertje drinken met de jongens, daarna met de bus terug. Dat zijn de mooiste dingen die er zijn", aldus Sneijder.

Artikel gaat verder onder video

Sneijder speelt achter de schermen een grote rol bij DHSC, de club uit de Utrechtse wijk Ondiep. De afgelopen jaren groeide de club uit tot een waar trainerskerkhof. Het ontslag van Verkuyl, die deze week al na vier maanden aan de kant werd gezet, betekent dat DHSC op zoek moet naar de zesde trainer in vijf jaar tijd. Tot die gevonden is, neemt Jeffrey Sneijder de honneurs op de bank waar, met - waar mogelijk - hulp van zijn oudere broer.

"Mijn broer Jeffrey is nu eindverantwoordelijk en ik loop, waar het kan, mee op trainingen", legt de oudste Sneijder uit hoe zijn rol eruit ziet. Zijn televisiewerkzaamheden zitten daarbij enigszins in de weg: "Ik heb alleen een druk schema, doe de Champions League-analyses op televisie, maar probeer er zo veel mogelijk bij te zijn om de jongens en club te ondersteunen."

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen