Thijs Dallinga blaast discussie over Oranje nóg meer leven in met prachtige kopbal

12 november 2023, 16:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

Thijs Dallinga heeft opnieuw een doelpunt gemaakt voor Toulouse. De spits kwam zondagmiddag tot scoren in de uitwedstrijd tegen Lille OSC: met een fraaie, achterwaartse kopbal zorgde hij halverwege de tweede helft voor de 1-1. Daarmee bepaalde hij de eindstand van de wedstrijd.

Dallinga kopte raak uit een indraaiende vrije trap van Vincent Sierro. In zijn laatste negen officiële wedstrijden als basisklant was Dallinga goed voor zeven doelpunten en twee assists. In totaal speelde hij 58 officiële wedstrijden voor Toulouse sinds zijn komst in 2022, waarin hij 25 keer scoorde en 5 doelpunten voorbereidde.

Artikel gaat verder onder video

Met name na zijn doelpunt in de Europa League-wedstrijd tegen Liverpool (3-2) op donderdag gingen er stemmen op voor een oproep voor Dallinga bij Oranje. “Voor mij moet hij erbij zitten”, zei Marciano Vink bijvoorbeeld bij ESPN. “Als je al zo'n probleem hebt met aanvallers, en je hebt iemand die ze zo makkelijk maakt internationaal, moet je minimaal een kans krijgen."

Ook Martijn Krabbendam brak een lans voor de spits van Toulouse. "Als je toch spelers erbij neemt om te kijken hoe ze zich bewegen in de groep en het doen tijdens de trainingen... wat moet zo'n jongen nou nog meer doen om in aanmerking te komen voor Oranje", vroeg de journalist zich af. Dallinga zit echter niet bij de voorselectie die bondscoach Ronald Koeman vrijdag bekendmaakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen