Trainer Phillip Cocu stapt op bij hekkensluiter Vitesse

11 november 2023, 23:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Jeroen Kapteijns - X

Philip Cocu is niet langer trainer van Vitesse. De trainer stapt per direct op bij de hekkensluiter van de Eredivisie, die hij zaterdag, in wat achteraf zijn laatste wedstrijd als hoofdverantwoordelijke zou blijken te zijn geweest, naar een 1-3 nederlaag tegen sc Heerenveen leidde.

Cocu was sinds september 2022 trainer van de Arnhemse club die hij ook als speler diende. In zijn eerste seizoen leidde de oud-trainer van onder meer PSV en Fenerbahçe de club nog naar de tiende plaats op de eindrangschikking, maar dit seizoen kreeg hij zijn elftal niet aan de praat.

Artikel gaat verder onder video

Zaterdag leed Vitesse alweer de achtste nederlaag in twaalf wedstrijden, waarna Cocu de eer aan zichzelf heeft gehouden. Op een late persconferentie licht technisch directeur Benjamin Schmedes, die spreekt van een 'zwarte nacht', het vertrek van de oefenmeester toe: "Cocu is na de wedstrijd na mij toegekomen en heeft gezegd dat het in het belang van de club beter zou zijn als hij zou opstappen. Dat heb ik geaccepteerd", aldus de Duitser.

Tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen, waarin Vitesse een vroege 1-0 voorsprong door een treffer van Million Manhoef niet wist vast te houden, riep een deel van de aanhang al om het vertrek van de trainer. Ook na het duel was het bijzonder onrustig rond stadion Gelredome, waar stewards de hoofdingang moesten blokkeren omdat supporters naar binnen wilden om verhaal te halen bij de directie, de trainer en de spelersgroep.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen