Van der Meijde ziet één Ajacied bij wie de motivatie volledig ontbreekt

13 november 2023, 22:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Veronica Offside

Wim Kieft vindt dat Steven Bergwijn ‘niet genoeg’ laat zien bij Ajax. Met zes doelpunten in tien competitiewedstrijden heeft de aanvaller dit seizoen geen slecht moyenne, maar volgens Kieft was Bergwijn aan het begin van vorig seizoen een stuk beter. Dat niveau heeft hij niet vastgehouden, merkt de analist op bij Veronica Offside.

“Hij brengt niet genoeg, maar is wel veel meer gedreven dan hiervoor”, zegt Kieft maandagavond. “Sinds hij bij Ajax speelt, heeft hij eigenlijk nooit gebracht wat je ervan verwacht, ook niet in het aantal doelpunten. Hij begon heel goed, maar heeft dat niet vastgehouden.”

Motivatie ontbreekt bij Berghuis

Artikel gaat verder onder video

Iemand bij wie de motivatie niet van het gezicht spat, is mede-aanvaller Steven Berghuis. Dat is althans de mening van Andy van der Meijde. “Iemand als Berghuis had eerst heel goede spelers om zich heen, maar speelt nu met spelers die niet weten wat ze aan het doen zijn. Dan denk je: ik kan er wel twee in schieten, maar we krijgen er drie om de oren.”

Kieft zag bij het openingsdoelpunt van Almere City – gemaakt uit een snelle counter - dat Ajax nog met ‘hetzelfde euvel’ kampt. “Bij balverlies ligt het open. Dat was altijd wel zo bij Ajax, maar voorheen leden ze nooit op deze manier balverlies.” Ook volgens Van der Meijde is het lek nog niet boven. “Nee, duidelijk niet. Het duurt nog wel een paar maanden.”

Vind jij dat Steven Berghuis te weinig brengt bij Ajax?

Laden...
1066 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens. Uithuilen en opnieuw beginnen, helaas.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Schip moet van deze 2 zo snel als mogelijk afstand nemen. Ze zijn incapabel, hun salarissen drukken op de begroting en ze geven Ajax niets terug, noch in het afgelopen seizoen noch in dit seizoen tot nu toe. Ze irriteren de Ajaxsupporters tot op het bot. Wat ook 'de reden moge zijn', deze 2 zorgen mede voor de ellende die Ajax meemaakt. Neem de wedstrijd tegen Almere, dat het gelijk werd is jammer, maar als Bergwijn en Berghuis eerder in de wedstrijd Ajax aan meer doelpunten hadden geholpen dan was Ajax winnaar en dan was de pijn van het gelijkspel niet zo groot. Als Schip een kerel is dan stelt hij ze voorlopig niet meer op, maar ik denk dat Schip in navolging van Schreuder, Heitinga en Steijn voor deze beslissing geen ruggengraat genoeg heeft. Tot nu toe geef ik Schip nog het voordeel van de twijfel, maar niet lang meer. Het krediet voor beide spelers en voor Taylor en Rensch is op. Het is ongelooflijk dat bij een topclub als Ajax, wat Ajax nog steeds is, niemand durft op te treden. Waar is Van Gaal ? Ik zou zeggen liever met onervaren jonge spelers van Jong en Onder erbij naar het linker rijtje voetballen dan met deze 2 klootzakken moeizaam van wedstrijd naar wedstrijd strompelen met misschien alle gevolgen van dien. Wat ik ook mis zijn de negatieve signalen van de serieuze Ajaxsupporters naar de spelers toe, niet alleen verbaal en met gefluit, maar desnoods met spandoeken ook. Ik begin in navolging van Kokkie langzamerhand te schamen supporter van Ajax te zijn wat totaal niet nodig hoeft te zijn. In mijn beleving is er nog hoop voor Ajax op een betere afloop voor dit seizoen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen